3 oktober 2020 8:45

Scheidsrechter

Begeleider

Onbekend

Vandaag stond de laatste wedstrijd van de eerste reeks hoofdklasse N op het programma. De mannen van AFC 34 uit Alkmaar waren met volledige team (10 spelers) en 15 supporters op tijd gearriveerd op het complex van Blokkers, waar wij het vandaag zonder onze trouwe supporters moesten doen. De echte trouwe fans hadden al vroeg in de ochtend een plek bemachtigd langs F-Side aan de slootkant. Onze jongens waren vandaag gebrand om een goede wedstrijd neer te zetten. De meesten waren ook op tijd aanwezig ... behalve Boef maar die was vorige week al een uur te vroeg dus te laat komen werd hem vergeven.

De coach begon vandaag wederom met terugblikken op de afgelopen wedstrijd tegen Sporting Krommenie. Waar na een fraaie eerste helft (2-2) met een kwartier te spelen een voorsprong van 7-2 in de laatste kwartier weggegeven werd en ze toch met 7-7 genoegen moesten nemen.

In de kleedkamer werd vandaag afgesproken dat we ons niet meer zouden laten verrassen bij corners en we bij een voorsprong scherp zouden blijven tot de laatste minuut. Na goed en scherp warm gespeeld te zijn begonnen we aan de wedstrijd.

De jongens van AFC 34 begonnen gelijk heel gretig de bal rond te spelen en bij ieder balverlies zaten ze er snel weer op om de bal te veroveren. Het was even schrikken voor onze boys en ze zagen dat ze wel gelijk aan de bak moesten. Na een mooie combinatie kwam AFC 34 al snel op 0-1 voorsprong. Waarna ze nog eens op hoog tempo met 3 spelers vanuit middenveld richting ons goal kwamen. Ook al stonden we goed achterin te verdedigen, zij wisten toch wederom de vrije man aan te spelen die hem er goed in schoot.

De wedstrijd was 10 minuten verder en we keken tegen een 0-2 achterstand aan. Echter onze boys lieten niet  hun koppies zakken, ze wisten dat ze goed in de wedstrijd zaten. Ryu, Max en Yasin gingen achterin een tandje bijzetten waardoor AFC 34 niet zomaar meer door onze verdediging kwamen.

Na een mooi combinatie spel tussen Louis, Boef en Samuel, wist Samuel zich goed door de sterke verdediging van AFC 34 te dribbelen en kon zo de 1-2 aantekenen. Na wat fraaie kansen gehad te hebben heen en weer, waar onze goed spelende spitsen slordig mee omgingen, stond gelukkig onze keeper vandaag sterk in zijn goal, hij maakte paar hele sterke reddingen, waardoor de score nog maar 1-2 bleef.

AFC 34 zag nu ook wel dat ze echt wel aan de bak moesten, tegen het sterk spelende Blokkers. Met 5 min op de klok en meer pressie voetbal wisten we de wel verdiende goal te scoren. Yasin scoorde uit een corner waar de keeper er niet goed bijzat de 2-2. Na een zwaarbevochten maar wel verdiende ruststand, kwamen onze boys er nu gretig uit de kleedkamer. In de rust werd door de coaches op gewezen om vaker op doel te schieten om zo hun keeper onder druk te zetten.

Dat werd goed opgepakt door hardwerkende spitsen duo Marijn en Samuel. Na een mooie steek pass vanuit achter kon Marijn nu eens aan de supporters van AFC 34 laten zien waarom hij topscorer is! Met een fraaie schot wist hij na 5 minuten in de 2e helft ons op voorsprong te zetten 3-2. Dit gaf het team een geweldige boost. Max en Senn alias Boef kwamen steeds meer in de positie om goed uit het midden veld  de ruimtes voor AFC 34 dicht te lopen. Er werd hard gewerkt op alle fronten, iedereen zette zich in om de voorsprong vast te houden.

Na een goede uittrap van Levi door het midden was Louis scherp om de bal op te pakken en zo door de verdediging te lopen waarna hij rustig bleef en de voorsprong uitbreidde naar 4-2. De paniek schoot bij AFC 34 er goed in, ze zagen dat er nu toch wel goed gevoetbald werd door de formatie van Blokkers. Na de peptalk van de laatste 12.5 minuten werd er wederom duidelijk op gewezen om niet de voorsprong zoals vaker (Spirit, Forward, Krommenie) weg te geven. Alle spelers keken elkaar in de ogen en schreeuwden luidruchtig dat ze vandaag de voorsprong zouden behouden, met z’n allen gingen ze strijdend de laatste 12,5 min in.

Maar dat de tegenstanders dat ook hadden bedacht waren ze even vergeten. Snel werd de 4-3 aangetekend met 10 minuten op de klok kregen wij ook goede kansen om de score uit te breiden, maar helaas verzuimden we voorin de trekker over te halen. Zo lieten we de spanning in de wedstrijd en kregen de gasten weer hoop om aan te vallen. Maar na goede reddingen van Levi en sterk verdedigend spel van Ryu, Max en Yasin kwamen de gasten er niet doorheen. Tot 5 minuten op de klok wisten de gasten uit Alkmaar toch uit een fraaie afstandsschot de gelijkmaker te scoren 4-4.

Met nog paar minuten te gaan voelden de jongens dat ze meer verdienden dan een gelijkspel. Ze bleven strijden voor elke bal en elke meter ze zetten de schouders eronder als een hechte team, na een gedurfde opbouw van achteruit schoot Yasin een lange bal over de verdediging van AFC 34 waar Marijn als een echte spits de bal goed zag aankomen en druk zette op de keeper. Met een goed getimede kopbal wist Marijn de bal net voor de handen van de afwachtende keeper, over de keeper te koppen. Hiermee tekende hij ook gelijk de eindstand 5-4 aan.

De jongens hebben vandaag bewezen dat als ze met z’n allen ervoor knokken wel degelijk van een goed spellende tegenstander kunnen winnen. De coaches waren het erover eens dat AFC 34 tot nog toe de best spelende ploeg was waar we tegen hebben gespeeld in de afgelopen 5 wedstrijden.

Op naar de volgende wedstrijd en hopelijk binnenkort ook met alle ouders en onze trouwe supporters gewoon opa Boef en opa Nico weer aan de zijlijn.