JO10-1/ nieuwe JO11-1 vol op aan de bak!

v.v. de Blokkers JO10-1

Regio Cup Groep 6 15

26 juni 2021 9:00

Onbekend

De boys van JO10-1 hebben vandaag hun laatste regio cup wedstrijd met een mooi overwinning afgesloten. Nadat ze te horen kregen dat er gevoetbald mocht worden tegen andere clubs hebben ze niet stil gezeten. Vandaag werd alweer de 6e wedstrijd in 3 weken tijd gespeeld.

Bijna 3 weken geleden werd de laatste onderlinge wedstrijd tegen Blokkers 12-2 met een wel verdiende 2-2 uitslag afgerond. In de weken volgend werd de sterrenformatie versterkt met Senn Spel, Kian en Keano. Ook moest het team nog helaas afscheid nemen van een vaste kracht Levi Moerman die de transfer maakte naar Hollandia JO11-1. We wensen Levi heel veel succes!

De nieuwe aanwinsten begonnen hun eerste oefenwedstrijd gelijk met de vaak zwaar bevochte derby tegen Westfriezen JO11-1 op een half veld. De buren die altijd gebrand zijn om van de Blokkers te winnen werden al snel verrast en de kleedkamer ingestuurd met een 6-0 ruststand. Na de rust werd er niet veel moeite meer gedaan en werd de derby afgesloten met een 7-2 overwinning. Nog net bijgekomen van de midweekse derby stond de eerste regio cup wedstrijd waar Sven zijn debuut maakte als assistentcoach alweer op het programma. De boys lieten hem niet in de steek en wonnen ook deze wedstrijd gemakkelijk met 7-1 van KGB JO10-1.

De volgende wedstrijd op het programma was weer een oefenwedstrijd tegen de Reiger Boys 11-1. De jongens speelden nu voor het eerst weer eens een uitwedstrijd, na bijna een jaar op het vertrouwde Blokkers complex te hebben gespeeld. Wederom was het weer even wennen met de nieuwe samenstelling, waarin onze nieuwe keeper Kian snel aan de bak moest. Hij liet aan de meegereisde fans zien dat ze ook met hem onder de lat zich volgend seizoen geen zorgen hoeven te maken. Zoals vaker werd er na een stroeve en slordige start, de draad snel opgepakt en werd er lekker gevoetbald en goed gecombineerd. Ook deze wedstrijd werd met een 9-5 overwinning goed afgesloten.

De volgende wedstrijd was weer een regio cup wedstrijd waar Always Forward op het programma stond. Na de slechtste eerste helft van het seizoen te hebben gespeeld gingen we met een achterstand van 1-5 de kleedkamer in. Na felle woorden van de coaches en oppeptalk, kwamen de tamme honden als hongerige leeuwen de kleedkamer uit. Na 15 min in de 2e helft wisten de boys de wedstrijd van 1-5 achterstand om te zetten in een voorsprong van 6-5. De gasten wisten niet wat ze overkwamen en werden overbluft. Helaas verloren we in de laatste 15 min toch weer de scherpte waardoor we 7-9 de wedstrijd verliezend moesten afsluiten.

Afgelopen woensdag gingen we dan weer met de nieuwe formatie op bezoek bij KGB JO11-1, na een rommelige 1e helft 0-0 werd er wederom in de 2e helft lekker gevoetbald, de aanwinsten Keano en Senn Spel lieten ook hier het publiek zien waarvoor zij de overstap hebben gemaakt. Na schitterende combinaties over de flanken werd er goed samengespeeld en mooie goals gemaakt waar menig Oranje spelers nog wat van kunnen opsteken. Met een 3-0 overwinning gingen we weer huiswaarts. Opa Nico had weer volop genoten van een mooie avondwedstrijd.

Vandaag werd de laatste wedstrijd van de regio cup serie gespeeld, waarin na moeizame start weer een goede pot neergezet werd. Met mooie goals en hard werken werd ook Zouaven JO10-1 verslagen op eigen bodem. Met een eindstand van 8-5 konden we weer met voldaan gevoel en 3 punten in de zak terugkijken op een geslaagde reeks wedstrijden. Dat er in dit team weer volop gevoetbald wordt, is wel te merken aan het drukke wedstrijdprogramma, want ze zijn nog nog niet uitgespeeld. Komende week hebben we nog 2 oefenwedstrijden op het programma waar Spirit '30 komende woensdag op bezoek komt en volgende week zaterdag KSV JO11-1 te gast zal zijn.

Als trainer en coach kijken we terug naar een geslaagde seizoen waar ondanks de beperkingen die opgelegd werden de jongens altijd 2x in de week aanwezig waren op de  trainingen en ieder weekend vol enthousiasme weer de strijd onderling en tegen elkaar aangingen, het zijn echte toppers! Blij om volgend jaar weer met ze aan de slag te mogen!