Gildenweg 23 A
1695GD
BLOKKER
tel. 0229-240350

Seizoen 2021 - 2022 startte voor JO12-1 een weekje later dan gedacht. De eerste wedstrijd stond vorige week gepland tegen het nieuwe SV Enkhuizen. Helaas voor de jongens werd de wedstrijd afgelast wegens te veel zieken bij de tegenstander.

JO12-1 is een vrijwel ongewijzigde JO11-1 van vorig jaar qua samenstelling. De scherpe lezer is waarschijnlijk al het woordje "vrijwel" opgevallen in de vorige zin. Dat is niet voor niets. Op twee plekken is de selectie namelijk aangevuld. Zo maakt Tiamo vanaf dit seizoen deel uit van het team. Hij speelde vorig jaar al in JO12, maar hij kreeg dispensatie om nog een seizoen op het halve veld te excelleren.
Daarnaast is de begeleidingsstaf uitgebreid. Cris en Erwin worden vanaf dit seizoen bijgestaan door trainer-coach Jeroen Bruijn.

De allereerste echte wedstrijd van het seizoen werd gespeeld tegen Sporting Andijk. Zo'n eerste wedstrijd na de zomerstop is voor jongens in de groei altijd een goede graadmeter. Het waren vooral de centimeters die in eerste instantie opvielen. Centimeters groei bij de jongens. Ondanks de beperkte zonnestralen afgelopen zomer waren diverse spelers een stukje dichter naar ons zonnelichaam toe gegroeid.

Maar er was meer. Al direct in de eerste minuten bleek al dat de jongens zin hebben in voetballen. Met een goede opbouw en sterke intercepties werden de bezoekers op de eigen helft teruggedrongen. Veelvuldig vonden er aanvallen over diverse schijven plaats. De eerste kansen waren daarom niet verrassend. De scherpte om koelbloedig af te ronden werd echter nog niet gevonden. Dat was zonde, want het team beloonde zich daardoor niet voor hun ijzersterke openingsfase.

Na de eerste time out ging Blokkers vrolijk door met de ingeslagen weg. En uiteindelijk werd de ban gebroken door Rens. Uit een corner van Tim wist hij al koppend de keeper te verschalken. Niet veel later had hij bijna een identieke goal gescoord met zijn kop, maar deze ging zoals vele andere ballen weer naast.

Het goede spel van de eerste helft kreeg geen vervolg in de tweede helft. Blokkers speelde ongeduldiger en met name de goede passing uit de eerste helft was ineens zoek. De wedstrijd kwam meer in evenwicht. Ondanks dat wist Sporting Andijk niet of nauwelijks voor het doel van Jari te verschijnen. Aan de andere kant kreeg Blokkers nog wel kansen, maar het was allemaal minder overtuigend ten opzichte van de eerste 30 minuten.

Bij zo'n karige voorsprong kan het missen van vele kansen een team wel eens opbreken. Deze voetbalwet was gelukkig niet van toepassing op deze wedstrijd. Halverwege de tweede helft scoorde Isa namelijk de bevrijdende 2-0, waardoor Blokkers in veilig water kwam.

Met een 2-0 overwinning werd de wedstrijd afgesloten en daarmee de eerste driepunter van het seizoen binnengehaald. De begeleidingsstaf zal waarschijnlijk komende week vooral afwerkoefeningen op het programma zetten, is het vermoeden van uw reporter. Volgende week in de uitwedstrijd tegen de pittige tegenstander HSV Sport mogen ze dan laten zien dat het vizier beter is afgesteld.