Gildenweg 23 A
1695GD
BLOKKER
tel. 0229-240350

Na het toch verrassende verlies tegen de koploper vorige week moesten de messen opnieuw geslepen worden afgelopen week. Al vroeg in de week werd duidelijk dat Ross nog niet zijn plek in het doel kon claimen wegens een blessure. Na het goede keeperswerk van vorige week werd in Hans al snel een waardige vervanger gevonden.

Naast de gebruikelijke spelers van afgelopen weken stonden er aan de aftrap 3 teruggekeerde spelers van (lichte) blessures. Centraal achterin stond Mark Sneek opgesteld. In de linie voor hem stond nummer 20 Tako weer naast Ben opgesteld. En in de aanvalslinie was Vincent weer teruggekeerd.

Ieder op zijn eigen manier lieten ze direct hun meerwaarde zien tegen Wherevogels. Tegen deze tegenstander wilden namelijk revanche nemen. De uitwedstrijd was namelijk met 3-2 verloren gegaan, terwijl we zeker niet de mindere partij waren. Al direct vanaf de aftrap werd dit ook duidelijk. Blokkers kreeg veel balbezit toebedeeld van de bezoekers. Geduldig werd de bal tussen de geelhemden geschoven. En vooral als Tako de bal kreeg, kwam er aanvallend gevaar door zijn befaamde kap of draai.

Wherevogels viel in deze fase vooral op met hun wisselbeleid. In no-time was de volledige reservebank omgetoverd tot veldspelers. Wellicht was dit een ultieme poging om het tij te keren, maar qua kwaliteiten misten ze daarvoor vandaag te veel. De 1-0 was daarvoor een mooi voorbeeld. De corner van de rechterkant vloog over iedereen heen. Bij de tweede paal stond echter Erik opgesteld die beheerst de bal inkopte.

Deze voorsprong werd een opmaat naar een aantal lekkere minuten. Vooral voor Vincent. Hij werd namelijk de diepte ingestuurd met achter zich aan twee verdedigers. Deze wilde beide met ultieme poging Vincent achterhalen, maar Vincent kapte ze beide simpel uit waarna hij de bal langs de beste speler van de tegenstander speelde. Snel daarna kreeg Vincent een soortgelijke mogelijkheid, maar deze werd op de paal geschoten. Vincent liet zich echter niet hierdoor in de put praten, want vlak erna stond hij op de goede plek om de bal met een krul in de lange hoek in het doel te schieten.

In de rest van deze helft werd een aflevering comedy capers vertoond door de gasten. Eerst werd een scherpe voorzet door een Wherevogels verdediger in eigen doel gekopt. En op slag van rust stoomde Cees van de rechterkant op. Zijn voorzet werd ook door een Wherevogels tot doelpunt omgetoverd. Hierdoor werd er met een ruime voorsprong van 5-0 gerust.

Met zulke voorsprongen rusten kan resulteren in 3 mogelijke tweede helften: de voorsprong uitbouwen, de tegenstander terug laten komen of nieuwe status quo voetbal. Jammer voor het publiek, maar het werd het laatste. Wherevogels probeerde in de tweede helft nog iets te maken van de wedstrijd zonder veel gevaar te stichten. Blokkers had daarnaast moeite om de geboden ruimte op het hele veld effectief om te zetten in doelpunten. Zodoende tikten de minuten van deze tweede helft weg. Toch werd er uiteindelijk nog twee maal het net gevonden. Eerst profiteerde Wherevogels van trage omschakeling aan Blokkers zijde en brak door de linies en scoorde 5-1. Voor het einde van de wedstrijd werd de eindstand op 6-1 gezet door gelegenheidsspits Ronald. Farley had de stand nog stukje kunnen ophogen, maar in de allerlaatste seconde van de wedstrijd was de grote kans aan hem niet besteed.

Uiteindelijk een probleemloze 6-1 overwinning, maar de grootste overwinning was dat de van blessure teruggekeerde spelers weer flink aantal speelminuten hebben kunnen maken. Met deze overwinning passeert Blokkers ook Wherevogels in de ranglijst. We staan nu op negende plaats met uitzicht naar boven (yeah, right).