Plantsoenstraat 24 C
1657EB
ABBEKERK
tel. 0229-581270

Blokkers 2 had vorige week een unieke reeks van 10 verliespartijen op rij bereikt. Voor deze week stond een uitwedstrijd op het complex van ALC in Abbekerk op het programma. Door de late aanvangstijd van 13:30 waren de groene vinkjes deze week schaars in de voetbal app. Met kunst en vliegwerk waren er 13 man op papier. Voor de wedstrijd viel echter invalkracht Jesper af. Hij had te veel last van zijn eigen wedstrijd bij JO19-1. Bij het tellen van de koppen in de kleedkamer werden er echter maar 11 koppies geteld. Bep bleek nog niet aanwezig te zijn. Na kort contact met hem kwam de aap uit de mouw: hij had zijn beschikbaarheid voor de speciale zondag in de Blokkers kantine bevestigd, en niet zijn aanwezigheid bij deze wedstrijd. Bep is echter niet de beroerdste en wilde alsnog komen naar het voetbalcomplex in Abbekerk.

Daarvoor kreeg Bep alle tijd, want de teambegeleider van ALC kwam voor de wedstrijd al aangelopen. Ze hadden goed gekeken naar de taktieken van Ajax in de bekerwedstrijd tegen AZ. Ze konden als thuisclub echter niet genoeg mensen op de been brengen om een file te faken voor hun eigen spelers. Er werd daarom een ander excuus gebruikt: men moest nog op aanvullingen uit het tweede wachten.

Uiteindelijk werd de wedstrijd minuten later gestart. En direct werd duidelijk waarom dit team (ondanks hun aanvullingen) op een nog lagere plek dan wijzelf staan. Als excuus konden de jongens van ALC wellicht nog het hobbelige grasveld gebruiken, maar waarschijnlijker is het dat het team gewoon niet beter kan. Het was daarom niet vreemd dat met beetje druk zetten de bal werd onderschept en Doppie de kans gaf om de ban voor onszelf, maar ook voor hemzelf te breken: 0-1.

Blokkers bleef geconcentreerd spelen en hoefde niet eens veel te doen om de aanvallen van ALC onschadelijk te maken en om te zetten naar aanvalsdriften voor onszelf. In deze eerste helft lieten we het echter na om onszelf te belonen om een grotere afstand te nemen. Jasper dacht wel dat hij de score verdubbelde voor open doel, maar de grensrechter had in de actie ervoor een speler van Blokkers in buitenspelpositie gezien. Een beslissing van de scheids die uiteindelijk verstrekkende gevolgen zou hebben voor de thuisclub, maar daarover later meer.

Met de minieme voorsprong werd de rust bereikt. Nog belangrijker was de constatering dat geen enkele speler van Blokkers niet verder kon spelen wegens een blessure. Dat hebben we de laatste weken wel anders gezien. Op onze leeftijd zijn de 15 minuten rust echter voor onze lichamen funest. De start van tweede helften zijn namelijk tegenwoordig stroef, heel stroef. De jonkies van ALC hadden de rust wel goed gebruikt om een aanvalsplan op te stellen. Kern van het plan was waarschijnlijk om er een schepje erbovenop te doen en zo geschiedde.

Deze mix van stroefheid en energie zorgde ervoor dat Blokkers onder druk kwam te zijn. Het goede positiespel zowel aanvallend als verdedigend was eventjes weg. In deze periode profiteerde ALC optimaal met de gelijkmaker. Invalkeeper Peter kreeg de bal niet goed weg (met dank aan het hobbelige veld) en bood de aanvaller van ALC een makkelijke kans: 1-1. Uw verslaggever dacht direct aan "Zijn we er dan toch weer ingetuind?" van Herman Kuiphof. Maar enkel de gedachte aan de misere van de WK finale 1974 was al genoeg om uw verslaggever wakker te laten schrikken. Dat nooit meer!

Op een cruciaal moment in deze tweede helft kreeg Blokkers een corner aan de linkerkant. Uw verslaggever annex linkermiddenvelder had vanaf deze kant in de eerste helft al een gevaarlijke corner genomen en waarom van plan veranderen voor deze corner? Hij nam achter de bal plaats om de bal met zijn rechterbinnenkant hoog voor de pot te gooien bij de tweede paal voor Cees of Erik. Op het open veld van ALC had Blokkers in deze helft de wind in de rug. En juist deze wind in combinatie met curve zorgde ervoor dat de bal niet op een hoofd van een Blokkers speler kwam, maar hoog in de verre hoek achter de doelman verdween: 1-2.

Vlak daarna kreeg Blokkers weer een corner aan dezelfde kant. En bijna zorgde Jasper voor een kopie van zijn vorige goal. De bal was echter een fraktie harder, waardoor hij niet in het doel maar op de paal eindigde. Blokkers had in deze periode zijn zaakjes duidelijk beter voor elkaar en het voorbeeld hiervan werd gegeven door Bep. Vanuit linksachter kwam hij opzetten en met een goede crosspass bediende hij op de rechterkant Doppie. Die maakte 1 op 1 met de keeper geen fouten en bracht de stand op 1-3.

En voor Jasper was de koek nog niet op. Vanaf de rechterkant buiten de zestien zette Ben voor. De keeper dacht de bal makkelijk uit de lucht te pakken, maar had geen rekening gehouden met Jasper. Zijn kopbal ging langs de keeper in het open doel: 1-4. Dit was de definitieve beslissing voor deze wedstrijd. ALC kwam in de laatste minuten terug op 2-4, maar deze winst liet Blokkers niet meer glippen. Zodoende deden de geelhemden na 10 wedstrijden met 0 punten precies wat je mag verwachten tegen zo'n tegenstander: winnen en drie punten mee naar huis nemen.

Of deze zege genoeg energie zal opleveren om angstgegner Valken volgende week te bestrijden moeten we nog gaan zien. In ieder geval hopen we allemaal dat tegen die tijd uw verslaggever niet langer in de wolken verkeerd en weer met beide voetjes op aarde staat.