M.J.M. Schuitemaker

Accommodatie

Sportpark Andijk

Na een lange voetballoze periode mocht de geel zwarte brigade weer eens opdraven. Andijk was de ontvangende partij en omdat die wel hadden gespeeld was dit de koploper in de competitie. Dennis en Edwin hadden te maken met veel twijfelgevallen en dus waren Kyran en Titust toegevoegd aan de selectie.

Beide invallers waren vanaf het eerste fluitsignaal uitstekend op dreef. Rust aan de bal en met veel overzicht lieten zij het elftal prima draaien en had de formatie uit Andijk weinig in de melk te brokkelen. Met goed keeperswerk werd De Blokkers van een voorsprong afgehouden maar uiteindelijk lukte het Kyran om de ban te breken. Met een mooie slalom speelde hij zich vrij en schoof de bal in de verre hoek.

Achterin stond het blok van Kaj, Miquel, Julian en  Björn uitstekend. De spitsen van Andijk kwamen dan ook zelden aan de bal. Miquel waagde zich daarom steeds verder naar voren en dat resulteerde in een mooi een-tweetje tussen hem en Titust. De laatste scoorde beheerst de 0-2. Deze voorsprong zorgde ervoor dat De Blokkers lekker vrijuit kon gaan voetballen en zo werden een paar prachtige aanvallen opgezet.

Stan bekroonde als eerste zo’n mooie aanval. Zijn schot sloeg als een granaat in de kruising, helaas besloot de VAR dat hij buitenspel stond. De volgende aanval was een kopie van de eerste maar nu met Stan als aangever vanaf rechts. Nu kwam de bal bij Mees, zijn schot verdween ook ongenadig hard in het kruis en telde gelukkig wel.

Met de 3-0 op zak verslapte de concentratie wat en na een slippertje van Kaj kon de aanvaller van Andijk alleen op Rick af. Het schot was geplaatst maar met een uiterste inspanning tikte Rick de bal langs de goede kant van de paal. Met de wissel Andy voor Robin kwam er nog meer snelheid in de voorhoede. Hier wist de tegenstander geen raad en zo kon Andy vlak voor rust de 4-0 binnenschieten.

Na rust mochten Casper en Finn (net terug van een buitenlandse stage) invallen en ook zij trokken zich op aan het niveau. Andijk werd steeds meer op eigen helft gedrukt en probeerde met lange ballen nog voor wat gevaar te stichten.  Dit lukte niet echt en De Blokkers creëerde de ene kans na de andere. Het was uiteindelijk Silvan die helemaal vrij werd gespeeld. Ook hij kegelde de bal strak in de kruising, dit tot frustratie van de Andijker sluitpost.

Zowel het middenveld als de verdediging schoof steeds verder op. Een doelpunt meepikken zat vandaag wel in het vat dus werden de verdedigende taken wat verzaakt. Hierdoor kreeg de aanval van Andijk tot tweemaal de vrije doorgang richting Rick. Die had ondanks zijn verjaardag deze week geen zin om cadeautjes weg te geven. Met twee sublieme reddingen hield hij zijn doel leeg en omdat het vizier bij De Blokkers ook niet meer op scherp stond bleef het bij 0-5.

De eerste van de 3 finales werd met overtuiging gewonnen. Nog twee te gaan! Volgende week thuis tegen Always Forward. Een mooie gelegenheid om uw zoon extra aan te moedigen!