Sportpark Kleine Sluis 3
1761LP
ANNA PAULOWNA
tel. 0223-743100

Na de heerlijke overwinning onder het genot van een heerlijk warm zonnetje waren de tekenen voor deze wedstrijd minder gunstig gestemd. Coaches Erwin en Cris namen daarom geen halve maatregelen. Zo stuurden ze Isa, Thijs, Jayden en Tiamo speciaal voor deze wedstrijd op kamp richting Texel. En zo aardig als ze zijn, mochten ze ook hun klasgenoten en leraren meenemen. Alhoewel begin maart het kampseizoen net begon zou dit een memorabele editie worden met sneeuw, maar vooral veel kou.

Na terugkeer van het kamp lag menig deelnemer vroeg op bed om fris en fruitig klaar te staan bij het vertrek bij Blokkers. Daar werd wel duidelijk dat Alain mogelijkerwijs niet zou afreizen naar Anna Paulowna, want daags ervoor was hij niet lekker. Het gebied waarin dit dorp gelegen ligt, maakte in de Middeleeuwen onderdeel van de Friese gouw Texla. Anno 2022 werd dit herhaald door Marcel die toch nog Alain gauw in de Tesla naar Kleine Sluis bracht. In de kleedkamer voelde Alain zich echter niet fit genoeg om bij de aftrap te verschijnen.

Zodoende stonden er negen jongens klaar om het tegen Kleine Sluis op te nemen. Kleine Sluis had echter een geheim wapen uit de hoge hoed getoverd. Ze hadden namelijk linksvoor een grote beer geposteerd. Eentje die waarschijnlijk op de brommer was aan komen rijden om de jongens uit Hoorn een lesje te leren.

De beer kreeg echter direct na het eerste fluitsignaal een lesje effectiviteit van kansen raken door Isa. Blokkers nam namelijk de aftrap, ging voorwaarts en direct uit deze aanval prikte Isa de bal in het doel, 0-1. Daar hadden nog niet alle rij-ouders op gerekend, want ze kwamen net uit de warme kantine aangelopen richting veld.

Met deze lekkere start ging Blokkers op zoek naar het tweede doelpunt. Ook Kleine Sluis probeerde het tij te keren. De grote beer werd hierbij nadrukkelijk gezocht, maar hij werd telkenmale goed en vakkundig uitgeschakeld door Rens, Lucas of Ryan. Slechts één keer wist hij echt gevaar te stichten met hard schot van dichtbij die op de lat uiteen spatte.

Met de minieme voorsprong werd de rust gehaald. Vooral voor de supporters een welkome onderbreking om op te warmen in het clubhuis van Kleine Sluis. In de rust leek Kleine Sluis een peptalk gekregen. Ze begonnen namelijk met druk zetten op het doel van Jari en zijn verdedigers. Blokkers had het in deze fase lastig, maar doorstond het zonder kleerscheuren. Sterker nog, het wedstrijdbeeld kantelde 180 graden door een doelpunt van Tiamo die na een schot/pass van Tim vlak bij het doel de bal het beslissende zetje langs de keeper gaf.

Na dit tweede doelpunt vertoonde Blokkers zijn beste spel van de wedstrijd. Met korte passing naar elkaar in plaats van de lange bal werden diverse kansjes gecreerd, maar het derde doelpunt volgde niet.

Na de laatste peptalks van coaches aan beide kanten in de timeout werd het vierde kwart gestart. En dit kwart werd extra spannend gemaakt. Het verdedigingsblok van Blokkers had namelijk een klein slippertje en daar profiteerde Kleine Sluis direct van: 1-2. En dit was het startsein voor spannende laatste minuten waarin de thuisclub geloof terughad voor een goed resultaat. En bij dat resultaat waren ze heel dichtbij. Zo belandde wederom een bal hard op de lat.

Tot de allerlaatste seconde van de wedstrijd bleef het spannend, of zelf erna. De stopwatch van de scheids liet namelijk overduidelijk geluidsignaal horen dat het laatste kwart was afgelopen. Prompt daarna kreeg Blokkers een ietwat vreemde vrije trap tegen. Deze bal werd hoog in de doelmond geschoten, maar de zeer goed keepende Jari was uiterst alert en wist met zijn hand een beslissende save te maken waardoor de bal naast het doel werd getikt. En dat was gelijk het moment dat de scheids echt voor het einde floot, waardoor Blokkers weer met een minieme voorsprong de overwinning binnenhaalde.

Hierdoor heeft JO12-1 ook de vierde wedstrijd van deze fase gewonnen. Later op de dag werd duidelijk dat mede-koploper Uitgeest verloren had, waardoor Blokkers nu alleen aan de leiding gaat. Dat worden dus nog interessante wedstrijden komende weken!