Kon Willem-Alexanderlaan 5
1815LV
ALKMAAR
tel. 072-5111449

Het is al even geleden dat de volgers van JO12-1 een verslag alhier konden nalezen. De laatste keer werd geschreven over het kampioenschap behaald in de tweede fase. Inmiddels is het maart 2022 en zit Blokkers JO12-1 voor de vierde fase alweer ingedeeld in een nieuwe poule.

In de derde fase werden slechts twee wedstrijden gespeeld tegen twee bekende tegenstanders. Allereerst werd verloren van Kleine Sluis en de gebruikelijke uitwedstrijd tegen HSV Sport eindigde ditmaal in een gelijkspel. Met beide tegenstanders werden de jongens opnieuw ingedeeld in een poule met teams uit de buurt, maar ook verder weg.

Vorige week werd de eerste wedstrijd van deze laatste fase van de competitie goed gestart. Tegen Spirit '30 uit Hoogkarspel werd ondanks matig veldspel wel met 5-3 winst afgesloten. Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Jong Holland uit Alkmaar op het programma. Een uitwedstrijd die eerder dit seizoen ook al gespeeld werd en met verlies werd afgesloten.

En net zoals in november moest JO12-1 al vroeg aantreden in Alkmaar, heel vroeg. Sommige supporters van dit team waren vorig weekeinde samen met andere Blokkers supporters in het naburige AZ stadion geweest. Het uitvak van dit stadion werd ondanks het late aanvangstijdstip met honderden FC Twente supporters bevolkt. En deze supporters lieten allemaal voor de wedstrijd een sjaal zien met daarop "Anti zondag 20:00". De meegereisde supporters van Blokkers hadden eigenlijk ook een sjaal moeten fabriceren met daarop "Anti zaterdag 07:30 vertrektijd". De vroege vogel die het gezegde "De morgenstond heeft goud in de mond" heeft bedacht, heeft waarschijnlijk nooit de beschikking gehad over een goed bed....

Voor je (klein)kinderen heb je echter veel over en zo zaten de uitsupporters van de jongens uit Blokkers al om 08:15 aan de warme koffie of thee in de kantine van Jong Holland. De warme drank in de maag bleek uiteindelijk een zege te zijn. Ondanks het voorzichtige klimmen van de gele ster aan de hemel bleek deze ochtend een fris windje te waaien. En zeker op het open terrein van deze voetbalclub (voor de niet kenners: Jong Holland heeft zijn velden op het binnenterrein van paardenrenbaan in Alkmaar) was menig supporter blij met de keuze voor de winterjas deze ochtend.

Stipt om 08:45 werd op het achterste veld door Isa afgetrapt. Vermoedelijk hadden eerder deze week over dit veld enkele paarden met hun hoeven eroverheen gedenderd, want vlak was dit veld in ieder geval niet. Ondanks de ondergrond begon Blokkers scherp aan de wedstrijd. Enkel de langste speler van het veld bleek qua balbehandeling geen last te hebben van het veld en kon aanvallend een potje breken. Verdedigers Ryan, Lucas en Rens waren echter ook wakker genoeg om snel de angel uit de aanvallen te halen.

Voorin was Isa weer teruggekeerd van ziekte. En met zijn snelheid schoot aan de rechterkant langs de verdediger. Met zijn voorzet bereikte hij Tiamo die beheerst de stand van 0-0 naar 0-1 tilde. Zonder grote kansen te zien aan beide kanten was dit geen onverdiende voorsprong. In de rest van de eerste helft bleef Blokkers op zoek naar het tweede doelpunt. Veelal werd hierbij de inmiddels bekende taktiek gevolgd van "lange halen gauw thuis". Toch kwam het tweede doelpunt juist niet hieruit voort. Met een individuele actie speelde Tim zichzelf handig vrij en bediende Isa op maat. En hij twijfelde geen moment om zijn doelpunt te scoren.

Met een comfortabele 0-2 voorsprong werd de rust opgezocht aan de andere kant van de renbaan. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Blokkers moest nu tegen de wind in voetballen en dat bleek lastiger dan gedacht. Of anders gezegd, vooral Jong Holland had profijt van de wind in de rug. Zo ook door een verre trap van de Jong Holland keeper naar hun rechterzijde. Daar werd onze verdediging gepasseerd en de bal uit de voorzet kon Jari niet parreren: 1-2. In deze derde kwart piepte en kraakte het bij Blokkers, maar Jong Holland kon hiervan niet profiteren.

De laatste peptalk van Erwin en Cris bleek in eerste instantie niet de gewenste uitwerking te hebben. Begin vierde kwart kwam Jong Holland op gelijke hoogte. Gezien de tegenwind qua scoreverloop en bries over het veld werd het ergste verwacht. Maar Blokkers liet juist in deze periode zien over vechtlust te beschikken. En daaruitvolgend kwamen er ook meerdere kansen die echter door keeperswerk van de tegenstander niet in doelpunten werden omgezet.

In de laatste minuten van de wedstrijd werd de beslissende klap uitgedeeld: Tiamo scoorde de bevrijdende 2-3. En deze voorsprong werd niet meer weggegeven. Zodoende heeft JO12-1 ook de tweede wedstrijd in deze vierde fase gewonnen. Gezien alle andere uitslagen zijn alle teams echter gewaagd aan elkaar en zal er elke wedstrijd gestreden moeten worden voor de overwinning. Te beginnen met HSV Sport volgende week. Ditmaal niet in een uitwedstrijd, maar in een thuiswedstrijd op ons eigen complex.