4e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 04

1695GD
BLOKKER
tel. 0229-240350

Versterkt met nieuwe aanwinsten Milad en Ian beginnen de jongens aan hun eerste thuiswedstrijd. Welkom Milad en Ian! Wat fijn dat jullie dit team komen versterken!

Vandaag lijken de wolken boven het complex  te vertellen hoe het met onze O13-2 gaat. Een donkere lucht laat zich zien bij de start van de wedstrijd. Blokkers heeft het zwaar. WSW zet onophoudelijk druk en na enkele keren gelukkig afhouden valt al snel de 0-1. Ook in het vervolg van de eerste helft is WSW in alles net wat feller... 0-2.

Na rust komt Blokkers sterk uit de startblokken met Jaimy, die na knap samenspel op het middenveld op het doel van WSW af snelt. Helaas stopt de keeper zijn inzet.
Toch is Blokkers ook na de pauze nog niet écht wakker. De vermoeidheid van de eerste week middelbare school en alle indrukken die daar bij komen kijken, lijkt nog door de benen te stromen. Al snel valt de 0-3.

En dan wordt de bewolking minder dicht. Het ruim aanwezige publiek voelt de dreiging van misschien wel een buitje omslaan in een zon die zijn best doet achter de wolken. Hoewel Blokkers voorzichtig aan alerter lijkt te worden... vliegt toch de 0-4 binnen als WSW al bij het 16 meter-gebied van onze jongens de verdediging start. Toch schalt er over het veld: "Kom op jongens! Niet opgeven!" Hoe groot het contrast tussen willen en kunnen vandaag ook is, de positieve coaching onderling blijft behouden!

En ja hoor! Het loont! Een prachtige actie waarbij keeper Levi door het midden het middenveld bereikt en zo de bal bij Jayden belandt. De keeper stopt in eerste instantie zijn inzet, maar Jaimy is attent en schiet de rebound binnen: 1- 4!

Misschien is het de vermoeidheid bij de tegenstander, maar naar mate de wedstrijd vordert kunnen onze jongens de bal beter rond laten gaan en verplaatst het spel zich meer richting de helft van WSW. Vooral op de flanken wordt ruimte gevonden en start mooi samenspel.

Helaas toch twee ongelukkige momenten voor het doel van Blokkers, waarna de 1-5 (botsing waarna de bal tergend traag over de doellijn rolt) en 1-6 de eindstand bepalen.
De scheids fluit af. De zon is gaan schijnen. Op naar volgende week voor nieuwe kansen.