Gildenweg 23 A
1695GD
BLOKKER
tel. 0229-240350

Zondagmorgen 25 september 2022... het voorspelde zonnetje straalt voorzichtig over de velden van het complex. 13 sterren van het eerste 35+ team verzamelen zich in de kantine. Na drie bekerwedstrijden waarin het doel vooral was om (voetbal)conditie op te bouwen, stond de competitie voor de deur. Met een thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Spirit stond Blokkers in de startblokken.

Aangezien in de bekerwedstrijden vooral de tweede helft het spelniveau aan Blokkers zijde naar beneden ging, werd er voor deze wedstrijd een andere taktiek gebruikt. "Jonkies" Remco en Jasper startten in de wissel om zodoende een energy boost te kunnen geven in het verloop van de wedstrijd.

Of deze taktiek uiteindelijk erg gelukkig zou zijn, daar zijn de meningen over verdeeld. Feit is wel dat Blokkers in de eerste helft welgeteld 0,0000 keer "shots-on-goal" kon noteren. Zelfs afzwaaiers richting cornervlag waren er niet te tellen. Het vertoonde spel leek op een veteranenteam en dat lag niet eens ver van de waarheid.

Aan de andere kant hadden de mannen van Spirit er wel zin in, maar volgens wijlen JC uit betondorp zou dat niet meer dan logisch zijn gezien hun clubnaam. Deze spelers hadden minder moeite om elkaar de bal toe te schuiven. Geluk bij een ongeluk was echter dat de buitenspelval aan Blokkers vandaag uitstekend werkte, waardoor menig aanval werd onderbroken door een vlagsignaal en snerpend fluitje van scheids Robin. Volgens de gasten zou er sprake zijn van een onterechte vlaggenparade, maar de grens van dienst had hierover een andere mening.

Ondanks de buitenspelvallen was het niet geheel verwonderlijk dat Blokkers het in deze eerste helft het droog zou houden. Keeper Jaap was vandaag weer uitermate scherp, maar ook hij kon niet voorkomen dat Spirit de rust opzocht met een 0-2 voorsprong.

Na rust en enkele omzettingen probeerde Blokkers er weer een wedstrijd te maken. En zowaar lukte dat nog aardig en met succes. Eerst wist Tako de keeper te verrassen met een schot geschoten met zijn buitenkant van de voet. En niet lang daarna wist Remco de gelijkmaker te scoren na goed vasthouden van de bal in de zestien door Vincent (type Bombarda actie). Na deze gelijkmaker hinkte Blokkers op twee gedachten: doorbijten of tevreden zijn met een gelijke stand. Aan de andere kant was er ook een team die soortgelijke keuzes had. En zij kozen ervoor om toch nog een keer aan te zetten om de drie punten naar Hoogkarspel te sleuren.

En helaas voor Blokkers lukten ze dat ook. En twee keer was een corner de aanleiding hiervoor. Bij de eerste keer schampte Jaap nog de bal, waardoor de bal net iets lifte, waardoor Jasper op doellijn de bal niet kon keren. En bij de tweede keer werd een Spirit speler te vrij gelaten en dit buitenkansje werd in de laatste minuut van de wedstrijd vakkundig omgezet in een doelpunt.

Zodoende heeft Blokkers 35+1 dit seizoen 3 bekerwedstrijden en 1 competitiewedstrijd gespeeld met 0,0000 behaalde punten. Volgende week staat de kraker tegen onze eigen 35+2 op het programma. 1 ding weten we daarbij zeker na verlies van beide partijen in hun eerste competitiewedstrijd: na volgend weekend zal er minimaal 1 Blokkers team één punt hebben. En dat is al een hele prestatie...