Hondsdraf 47
1689NN
ZWAAG
tel. 0229-235615

Na de lekkere overwinningen stond vandaag voor 35+1 een lastige uitwedstrijd op het programma. Eerder dit seizoen in de beker kregen we met dik verlies klop.

Er was vooraf in ieder geval zekerheid dat we op een grasveld moesten gaan aantreden. Bij het opkomen van veld C van sportpark "De kromme elleboog" werd echter direct duidelijk dat dit niet zomaar een grasveld zou zijn. Door bladeren, regen en niet meer maaien van de velden in deze tijden werd een zeer zwaar grasveld aan ons ten toon gespreid. Net zoals in formule 1 moet je dan keuzes maken hoe efficient je krachten verdeeld over de gehele wedstrijdlengte, maar daarover later meer.

Tijdens de warming up werden de messen ogenschijnlijk al geslepen door de tegenstander. Al vloggend werd aan diverse medespelers een inschatting van de uitslag gevraagd. Korte versie van deze video zal waarschijnlijk dat er werd ingezet op ruime overwinning voor de thuisclub.

Direct bij het eerste fluitsignaal van de leidsman konden de voorspellingen direct overboord gegooid worden. Blokkers had duidelijk heel veel moeite met veld en tegenstander. We kwamen er niet aan te pas. HSV Sport profiteerde optimaal in deze fase van de beperkte tegenstand en kwam snel op 1-0 en vlak erna op, eerlijk is eerlijk, zeer fraaie wijze op 2-0. Blokkers gaf in deze fase veel ruimtes weg en het leek erop dat het een simpele walkover zou gaan worden met een grote uitslag. Met een paar omzettingen kwam Blokkers beter in de wedstrijd, maar er kon niet voorkomen worden dat de ruststand uiteindelijk 4-0 zou zijn.

In de rust werd er lustig op gefilosofeerd of we deze wedstrijd nog zouden kunnen omkeren. Toevalligerwijs had JO13-1 een dag ervoor laten zien dat zelfs een 4-0 voorsprong net genoeg kan zijn om de wedstrijd met 4-3 winst af te sluiten. Zou 35+1 ook zo'n ommekeer kunnen bewerkstelligen?

Alle theoretische beschouwingen konden acuut in de prullenbak gegooid worden begin tweede helft. HSV Sport kwam namelijk op 5-0 voorsprong. Over en klaar zou je zeggen, zeker als je bedenkt dat een speelhelft bij de veteranen slechts 35 minuten duurt. Voor HSV Sport was het in ieder geval signaal om een specifieke speler vooral in staat te stellen om te kunnen scoren (iets wat niet zou lukken overigens).

Dat ondertussen Blokkers op 5-1 zou komen, leek in eerste instantie leuk voor de statistieken. Na de rake kopbal van Doppie kreeg HSV een grote kans die werd gemist.

Dat veranderde echter toen Remco na een één-tweetje met Jasper beheerst raak schoot: 5-2. Zou er dan toch mogelijkheden zijn? Blokkers begon er in ieder geval meer en meer in te geloven en de krachten aan HSV Sport kant leken weg te ebben. Hadden ze dan toch de verkeerde strategie gekozen? Daar leek het steeds meer op toen Doppie scoorde op zijn geheel eigen wijze de 5-3.

Met nog 8 minuten op de klok hadden de Blokkers spelers weer volop zin om voor de laatste kans te strijden. Zo stoomde Constantijn vijf minuten voor tijd door het midden op, maar hij werd onrechtmatig gevloerd. Tako posteerde zich achter de bal voor de vrije trap. Met een mooie krul schoot hij de bal in de bovenhoek: 5-4!

Teruglopend naar de aftrap gingen we elkaar oppeppen: we zouden zeker nog 1 kans gaan krijgen! Maar ook HSV Sport zou zo'n kans krijgen. Met kunst en vliegwerk wist keeper Barry echter zijn doel op een cruciaal ogenblik schoon te houden. Zo kon Blokkers nog voor één van de laatste aanvallen opstomen. Doppie werd weer in stelling gebracht en trok de zestien meter binnen. Voordat hij beslissend zou gaan voorzetten of schieten werd hij gevloerd. De scheidsrechter was de gehele wedstrijd al niet op onze hand. Hij vond ons een stelletje zeurpieten. En zodoende besloot hij op een cruciaal ogenblik niet voor een penalty.

In plaats van een discussie aangaan die we toch niet zouden gaan winnen, besloot uw verslaggever voor een andere taktiek: overtuigend genoeg tegen de scheids zeggen dat het dan alsnog een corner zou moeten zijn. De scheidsrechter ging hierin mee en gaf inderdaad de hoekschop. Bep nam plaats achter de bal en trapte de bal goed voor in het vijf meter gebied. De keeper kon zich daar niet onderscheiden met een save. Remco kon zich daar wel onderscheiden: hij schoot de bal in het doel en bracht Blokkers terug op gelijke hoogte! 5-5!?!?!

Als de scheidsrechter nog langer hierna zou hebben laten spelen dan hadden we met drie punten huiswaarts gekeerd, maar na iets meer dan 70 minuten voetbal vond de scheids het welletjes. Met de comeback van de eeuw voelde dit gelijkspel voor onze veteranen als een overwinning. Met een lach van oor tot oor verlieten we daarmee het C-veld richting de kleedkamers.

PS Na afloop hoorden we dat juist ons eigen 35+2 een 4-0 voorsprong weg had gegeven. Ze lieten WSW terugkomen tot 4-4...