Het Veer 92
1633HE
AVENHORN
tel. 0229-541470

Na de lekkere overwinning op 12 februari mocht 35+1 weer drie weken wachten op de volgende wedstrijd. De geleerden zijn het nog niet over eens of dit juist bevorderlijk is voor oudere strammere spieren of niet. In ieder geval stonden er voor de uitwedstrijd tegen Kwiek 13 namen op het wedstrijdformulier. Ditmaal werd de hulp ingeroepen van reserveleden Vincent, Roy en Michel.

Elke vader droomt ervan dat zijn zoon of dochter bij zijn toeschouwersdebuut met open mond naar de verrichtingen komt kijken. Ook Barry hoopte met de jonge Aaron aan de kant zijn kans schoon te zien. De jonge spruit mocht zijn kijkdebuut maken dik 4 weken na zijn geboorte. Vanuit de dugout stond zijn kinderwagen echter niet helemaal goed opgesteld om zijn vader te zien shinen. Blokkers mocht namelijk aftrappen en ging direct in de aanval. Het eerste officiele balcontact van Kwiek was voor de aanvaller om opnieuw af te trappen. Vlak daarvoor was namelijk een goede voorzet gegeven waarbij Barry voor het doel opdook en scoorde.

Met deze lekker snelle 0-1 kon Blokkers direct vrijuit voetballen. Dat bracht echter niet bij iedereen veel rust. De bal werd niet altijd goed geraakt waardoor verdedigend of juist aanvallend de bal bij de verkeerde terechtkwam. Kwiek deed echter niet veel met de balveroveringen waardoor de wedstrijd in een impasse raakte.

Gaande eerste helft kreeg Blokkers wel meer ruimte voor aanvallend spel. Al teruglopend uit vermeend buitenspelpositie wilde Doppie na balaanname stoppen met verder spelen. De scheids floot echter niet voor buitenspel, waardoor Doppie besloot om de diepgaande Vincent weg te sturen. Hij rondde beheerst af, waardoor Blokkers met 0-2 ging rusten.

Ondanks de ogenschijnlijk comfortabele voorsprong waren meerdere spelers er niet gerust op. En gelijk kregen ze. Al vroeg in de tweede helft kreeg Kwiek aanvaller een passje van een Blokkers speler en besloot te schieten: 1-2. Oud Blokkers speler Dirk leek daarna zijn oude club te helpen. Na wederom een grove charge werd hij door de scheids beloond met een gele kaart en vijf minuten wachtttijd langs de kant. Juist in deze periode kwam Kwiek op 2-2 en vlak daarna zelfs op 3-2 door een benutte penalty.

In plaats van rustig uitvoetballen moesten we dus volop aan de bak voor een resultaat. En dat is na zo'n beroerde start van de tweede helft geen sinecure. Zeker niet toen ook Blokkers tijdelijk met tien man moest spelen. Al eerder bleek al dat Kwiek qua sportiviteit niet kon meten met onszelf (al zeg ik het zelf). Bij een ingooi die via een Kwiek speler uitging, nam de scheids het vlagsignaal van de vlagger op grote afstand over. Na de ingooi trok Remco aan de noodrem die de scheids beloonde met een gele kaart en dezelfde tijdstraf als eerder met de Kwiekspeler.

Blokkers kreeg uiteindelijk nog twee kansen in deze wedstrijd. Eerst wist Doppie de verdiende gelijkmaker te maken na een goede actie. In de slotminuten had uw verslaggever nog een aardige kans na een doorgekopte vrije trap. Uw verslaggever, de bal, doellijn en keeper bevonden zich allemaal op 1 vierkante meter, maar toch kreeg hij de bal er niet langs. Mocht dat wel het geval zijn geweest dan had waarschijnlijk de grensrechter voor buitenspel gevlagd. Deze beste man had duidelijk door zijn teamgenoten extra instructies gehad in de rust.

Uiteindelijk werd deze moeizame wedstrijd aan Blokkers zijde met 3-3 gelijkspel afgerond. Door de overwinningen van Hauwert en ons eigen 35+2 (11-1 winst?!?) staan we voorlopig op de derde stek. Komende weken mogen we wekelijks aan de bak. Drie maal zelfs op eigen complex. Eerst een thuiswedstrijd tegen St George, daana "uit" tegen 35+2 en vervolgens weer thuis tegen DWB.