Gildenweg 23 A
1695GD
BLOKKER
tel. 0229-240350

Na de toch wat teleurstellende gelijkspel hoefde 35+1 ditmaal maar 1 week wachten op revanche. Plaats van handeling was het groene kunstgrasveld F op het eigen Blokkers complex. Dat was op zich knap, want nog geen 24 uur ervoor was hetzelfde veld nog voorzien van een witte sneeuwlaag. De zon en temperatuur op de zaterdagmiddag had echter goed zijn uitwerking gehad. De "consul" van dienst vond op de vroege zondagochtend nog maar een klein plukje sneeuw die hij makkelijk kon verwijderen.

Zo stonden er aan Blokkers zijde 11 man klaar en 3 man op de reservelijst om St George te verslaan. De eerste minuut leek aardig op de eerste minuut van vorige week. Zonder tussenkomst van een tegenstander werd een Blokkers speler in stelling gebracht om te scoren. Verschil met vorige week was echter dat ditmaal de bal niet in het doel belandde.

Blokkers had in de beginfase meer balbezit en daardoor speelde het spel zich vooral op het vijandelijke helft. Langzaamaan kroop St George uit zijn schulp en dat speelde uiteindelijk Blokkers in de kaarten. Op dit niveau kan je Doppie namelijk voor een boodschap wegsturen. Vooral in de diepte. En bij een uitbraak vanaf links snelde hij langs de verdedigers richting St George keeper. Doppies inzet werd echter halfslachtig gekeerd, maar gelukkig was uw verslaggever zeer nabij voor de juiste verslaglegging en besloot hij de bal een tikkie te geven om zodoende de brilstand te veranderen.

Ook het tweede doelpunt volgde conform hetzelfde recept. Ditmaal was uw verslaggever in geen velden en wegen te bekennen. Dat had ook weinig zin gehad, want de rappe Doppie rondde de bal ditmaal wel beheerst af. Het derde doelpunt had ook veel weg van een counter. Na het veroveren van de bal stoomde Ben op aan de rechterzijde. Hij legde de bal netjes opzij waar Tako vrij stond om de bal in te tikken.

Met deze comfortabele 3-0 voorsprong werd gerust. Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Het redelijke spel van de eerste helft verdween ook als sneeuw voor de zon in de tweede helft. Deze helft was weinig hoogstaand. St George had veel meer balbezit en daarmee meer dreiging. Keeper Jaap werd echter nooit echt getest. Aan de andere zijde werd de teller tien met gemak gehaald. Niet qua doelpunten, maar qua mislukte dieptepasses. Een paar kilo geleden zouden de ballen wellicht op maat zijn geweest, maar anno 2023 gingen de ballen gewoon telkenmale te ver diep. Met als resultaat dat er weinig dreiging voor het vijandelijke doel ten toon gespreid werd.

Laten we echter niet zeuren. 3-0 overwinning is lekker en brengt ons weer dichter bij de tegenstander van volgende week. Dat wordt een lastig uitwedstrijd tegen een goede ploeg die we zeer goed kennen. Deze tegenstander staat namelijk ook op de woensdagavonden op hetzelfde voetbalveld als wijzelf. Op 19 maart spelen we om 10:30 tegen Blokkers 35+2. De punten blijven dus sowieso op het eigen complex.