Molenweg 3
1608EC
WIJDENES
tel. 0229-501426

Zoals vorige week aangegeven duurt seizoen 2022 - 2023 voor 35+1 net even te lang. Hierdoor staat er voor de laatste wedstrijden weinig meer op het spel. Dat is overigens niet helemaal waar. In de laatste wedstrijd van het seizoen spelen we namelijk de inhaalwedstrijd tegen ons eigen 35+2. Dit team werd vandaag kampioen met een lekkere 1-3 overwinning bij St. George. Gefeliciteerd Othman, Wali en alle anderen! En winnen van de kampioen is altijd interessant ๐Ÿ˜‰

Vandaag stond er andere dingen op het spel. Voor liefhebbers van fraaie kleine dorpsclubs is de uitwedstrijd bij WSW een aanrader. De gezellige kantine, ligging nabij de Stofmolen, 1 grasveld en de vergezichten richting de Zuiderdijk maakt het complex voor de ware liefhebbers van het amateurvoetbal een walhalla. Lang geleden wist onze Bep dit ook. Een aantal jaar speelde hij namelijk in het eerste elftal. En dus moest en zou hij bij deze uitwedstrijd aanwezig zijn. En zo geschiedde.

Normaliter begint de opstelling met het posteren van Jaap in het doel. Onze lange man heeft echter aangegeven dat het keepen van zeventig minuten op zondag effecten heeft in rest van de week. En dan vooral in vorm van stijfheid en niet van het soort die zijn vrouw apprecieert. Jaap werd dus aan de andere kant van het veld neergezet als diepe spits naar John. Met Pieter op doel moesten we qua grootheid op doel wel iets inleveren.

Vorige week moest WSW al tegen ons tweede team op ons complex, met 7-0 winst voor de onze. WSW had terloops kijkend op het andere veld  de makkelijke conclusie getrokken dat het eerste team qua doelgerichtheid vele malen minder was. Die conclusie werd een week later in de eerste minuten direct gelogenstraft. Bij de eerste de beste aanval over rechts met een strakke voorzet werd Jaap bediend: 0-1. En niet lang daarna was Jaap wederom het eindstation van een fraaie aanval: 0-2. Waar de verhouding kansen-doelpunten vorige weken tamelijk scheef waren, ging het dit keer wel voor de wind.

We hadden zelfs zo de wind in de rug dat de spurt van John op een diepe bal van Barry succesvol verliep en voor de neus van de keeper beheerst raak schoot: 0-3. De rest van deze eerste helft was Blokkers in balbezit heer en meester. Vooral de ruimtes in de achterste linies van WSW werden goed gevonden. Vlak voor rust stormde Bep in zo'n ruimte over de rechterflank. De strakke voorzet op de van linksachter meegekomen Jasper was precies goed zodat zelfs hij de bal niet kon missen: 0-4. Vanwege zijn verleden bij de tegenstander ging Bep echter niet uitbundig juichen. Zeer respectvol. Dezelfde Jasper had overigens ook nog zijn tweede kunnen scoren vlak daarna, maar de kopbal uit de corner was niet goed geraakt. Met als gevolg dat hij direct reserve gezet werd in de tweede helft ๐Ÿ˜‰

Net zoals de eerste helft flitsend begonnen was met een doelpunt van Jaap, was hij ook direct in begin tweede helft een afmaker. Als een echte Juul-aller-Juulen was hij attent bij een bal die de WSW keeper niet goed genoeg kon verwerken: 0-5. Met deze ruime marge was het pleit beslecht. Het tempo in de wedstrijd ging wat omlaag, alhoewel het steeds warmere zonnetje hieraan ook debet kon zijn.  Waar keeper Pieter in de eerste helft nog twee/drie maal tijdig moest ingrijpen, kreeg hij in deze helft weinig te doen. Aan de andere kant werden de kansen wel aan elkaar geknoopt inclusief bijbehorende doelpunten. Twee maal Tako (waarvan zijn stiftje/lobje wonderschoon was) en één maal Remco zorgde ervoor dat Blokkers 35+1 met 1 doelpunt meer dan 35+2 deze tegenstander versloeg.

Met deze lekkere overwinning wonnen we de baard van de keizer. En hebben we een mooie opmaat naar het sluitstuk van dit seizoen. Over twee weken spelen we om 13:00 uur op ons thuiscomplex tegen de nieuwe kampioen, onze 35+2 team. Daarna duiken we gezamenlijk de kantine in voor een hapje en drankje.