Veteranen beker zondag poulefase Groep 1 05

Woudlust 4 a
1617KG
WESTWOUD
tel. 0228-567061

Na de eclatante overwinning vorige week stond op papier een tussendoortje op het programma in de Veteranen beker. Woudia 45+ had vorige week klop gekregen van De Valken en mochten nu op eigen terrein ons 35+1 proberen te stoppen.

Ten opzichte van vorige week moest teammanager René een paar wijzigingen doorvoeren, maar over het algemeen was het credo "never change a winning team". Terwijl het derde team van Blokkers ook uit moest tegen Woudia en het hoofdveld kregen toegewezen, werden wij naar het tweede veld van de Westwoudse vereniging gedirigeerd. Dit veld had een ietwat andere samenstelling dan waarop we zelf thuis wedstrijden spelen en trainen. De onderlaag bestond uit keihard aarde. De toplaag bestond uit een mix van hobbels, te lang gras, dauw en her en der een paddenstoeltje. En boven de toplaag stond zelfs om 10 uur 's ochtends de koperen ploert volop te schijnen en vooral warmte af te geven.

Deze opbouw in het verslag doet het ergste vermoeden. Dat was niet het geval. Het was namelijk nog erger. Waar vorige week diverse Westfriezen spelers verzuchtten dat werkelijk alles lukte bij ons, daar was het vooral heel veel zuchten aan de Blokkers zijde vandaag. Ballen werden halfbakken geraakt, omschakeling gebeurde langzaam, positioneel stonden we niet altijd juist. En dan loop je het zelfs tegen een 45+ team op (alhoewel wij qua gemiddelde leeftijd zeker niet veel lager zaten). Ook het eerste doelpunt van de dag (tenminste op ons veld, want het derde scoorde al levendig op los op het andere veld) was een gevolg van allemaal net-niet. Een net-niet terugspeelpass naar keeper Pieter werd nog net op tijd weggewerkt door onze keeper. De bal belandde echter voor een Woudia speler die de kracht en tijd had om op grote afstand de bal in het lege doel te schieten.

Blokkers probeerde zich te herpakken na deze moeizame periode. Zonder grootser te spelen kwam deze ommekeer ook nog. Eerst wist Jasper op grote afstand met een lage bal de keeper te verrassen. Volgens zijn eigen woorden was het een bewuste vanwege de staat van het veld, maar volgens mij was het gewoon vooral een blunder van de keeper. En daarna kreeg Blokkers de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Jaap werd in de zestien omver getrokken en de scheids wees gedecideerd naar de stip. Na wat gesoebat over de mogelijke nemer ging John klaar staan. Hij schoof de bal beheerst onder de keeper door in de linkerhoek.

Met een 1-2 voorsprong en veel verhitte koppies werd het warme kleedlokaal opgezocht. Met enkele specifieke omzettingen werd voor de tweede helft een plan gesmeed om Woudia terug te dringen en verder te verslaan. Tussen de loop vanuit de kleedkamer en het veld bleek het gesmede plan waarschijnlijk te zwaar, want het werd al vrij vroeg in de tweede helft duidelijk dat het nog een lange ochtend zou gaan worden.

Woudia had in deze tweede helft veel vaker de bal op ons eigen helft en werd met verschillende pogingen gevaarlijk. René, Sasa en Pieter waren echter elke keer precies op het juiste moment op de juiste plek om de gelijkmaker te voorkomen. Daartegenover bleven wij ploeterend de aanval zoeken, die met speels gemak door Woudia onschadelijk gemaakt konden worden. Hierdoor werd de mogelijk mindere keeper aan hun zijde nul komma nul getest in deze helft.

Op de juiste plek staan, was ook de scheids. In wat uiteindelijk de laatste corner van de wedstrijd zou zijn, stond hij op de achterlijn. Woudia had juist hiervoor een grote kans niet kunnen verzilveren en had nog 1 mogelijkheid om een gelijkspel eruit te halen. De bal kwam, werd net niet lekker weggewerkt en toch weer richting doellijn geschoten. Pieter deed zijn uiterste best om de bal niet de doellijn te laten passeren. Blokkers was hiervan ook redelijk tot zeker van overtuigd. De scheids op de achterlijn zag het echter anders en gaf een doelpunt. De woordenwisseling vanuit Blokkers zijde was daarna niet helemaal netjes en daarom besloot de scheids om de wedstrijd direct af te fluiten. Deze uiterst moeizame wedstrijd eindigde daarom onbeslist in een 2-2 gelijkspel.

Volgende week de kraker tegen De Valken uit. De theoretici hebben al uitgerekend dat Blokkers met een gelijkspel door een beter doelsaldo naar de volgende bekerronde door kan gaan. De Valken is echter op dit niveau een zeer goed team met enkele ex-prof voetballers en andere spelers die op hoog niveau gevoetbald hebben. De Valken wonnen zelfs vorig seizoen deze beker en is daarmee dus gewoon bekerhouder.