Veteranen beker zondag poulefase Groep 1 05

1695GD
BLOKKER
tel. 0229-240350

De transferzomer was voor Blokkers 35+1 redelijk rustig. Er waren enkele mutaties. Sommige reserveleden werden volledige leden en weer andere bewandelde het omgekeerde pad.

1 speler hing definitief zijn kicksen en keepershandschoenen aan de wilgen. Althans hij bracht redelijk stellig, maar ik heb ooit van iemand begrepen dat Limburgers niet volledig te vertrouwen zijn...

Deze keeper was er sporadisch, maar toch hebben we op keepersgebied een uitdaging. Jaap en Barry waren vorig seizoen goede stand-ins en stonden hun (doel)mannetje. Om fysieke redenen wil Jaap liever niet gehele wedstrijd meer keepen en de vingers van Barry moeten nog even iets meer aansterken om de krachtige schoten goed te kunnen pareren.

Voor de eerste wedstrijd van het seizoen stond er 1 naam op het wedstrijdformulier die niemand anders vorig seizoen erop heeft zien staan. Wouter is eindelijk goed genoeg hersteld van een zware knieblessure waardoor hij het volledige vorige seizoen als speler op het veld heeft gemist.

Bij deze eerste wedstrijd van seizoen 2023 - 2024 stond hij echter weer te trappelen als een jonge hond om meters en doelpunten te maken. Teammanager had echter andere snode plannen voor hem. Zo jongen die lang afwezig is, moet je namelijk rustig brengen. Wat is nu rustiger dan een helftje fluiten bij een wedstrijd van een stel oude knarren.

De scheids van dienst zag voor zijn ogen een interessante wedstrijd ontvouwen. Tegenstander Westfriezen heeft vorig seizoen meerdere keren laten zien dat ze nog aardig kunnen voetballen en scoren. We waren dus op onze hoede voor de aanvallende impulsen.

Deze zondag zou het echter totaal anders gaan. Blokkers was gewoon uiterst scherp en/of de tegenstander was op deze ochtend gewoon te pover.

De ban werd door Kim gebroken met een schot van afstand in het lege doel. Daarna was het Jaap time. In plaats van keeper die spitsen op zich af ziet komen, werd hij juist aan de andere kant van het veld neergezet. Een keuze die vooral de Westfriezen keeper minder kon waarderen.

De rust werd behaald met een 2-0 voorsprong, maar direct na begin tweede helft liep de score snel op en werd beeindigd met een fraaie goal van Barry. Uiteindelijk hadden Jaap (4x!), Wouter (3x!), Barry en Kim gescoord, waardoor een grote winst van 9-0 werd behaald.

Volgende week uitwedstrijd bij en tegen Woudia 45+.