Gildenweg 23 A
1695GD
BLOKKER
tel. 0229-240350

Het jaar 2024 is alweer aanbeland in de tweede maand. En vandaag stond alweer de derde wedstrijd van dit kalenderjaar op het programma. Vaste volgers van de wonderlijke voetbalavonturen van een groep 35+ voetballers uit Blokker en omstreken zullen daarmee een 1 of meer wenkbrauwen omhoog trekken.

Het laatste verslag dateerde namelijk van begin december 2023. Oftewel de verslaggever van dienst heeft nagelaten om de volgers te verblijden met een magische combinatie van woorden en zinnen over het wel en wee van het team. Had hij wellicht last van een writers block?

Er waren blijkbaar gewoon andere prioriteiten. Eén van de prioriteiten was het grote formatiespel. Sommige dachten dat het een hele opgave is om vier politieke partijen op 1 lijn te krijgen aan een onderhandelingstafel. Teammanager annex aanvoerder René heeft bijna wekelijks formatie uitdagingen. Dat doet hij voortreffelijk voor tiental jaar voor dit team. Recentelijk gaf hij echter aan dat hij de aanvoerdersband aan het einde van het seizoen aan de wilgen gaat hangen. Over het algemeen komt er qua formeren door zo'n wilg echter vrij weinig van terecht, dus René deed bij zijn bekendmaking direct de oproep voor mogelijke opvolgers inclusief inwerkperiode voor de rest van het lopende seizoen. Mogelijke kandidaten mogen hun interesse kenbaar maken door middel van een motivatiebrief en bijbehorende CV via [email protected]

René had er voor de wedstrijd van vandaag al twee keer weer een puik planwerk gedaan. Bij de uitwedstrijd tegen Kolping Boys stond er genoeg man klaar. Helaas kwam het op het veld niet helemaal tot uiting, 4-1 verlies. Vorige week werd een bezoek gebracht aan VVS in Spanbroek. Op het hobbelige veld creerde Blokkers vele kansen, maar die gingen allemaal mis. Aan de andere kant bleek de teen van Pieter over genoeg lengte te bezitten om de grootste kans van VVS onschadelijk te maken. Met een voor 35+1 uiterst zeldzame 0-0 keerden we huiswaarts.

Vandaag stond de tweede wedstrijd van het seizoen tegen SSA-SJO VV Egmond 35+1, veel korter weg Egmond genaamd, op het programma. De heenwedstrijd was illuster. Egmond speelde in de eerste helft overtuigend en energiek en nam een grote voorsprong. Blokkers kwam in de tweede helft echter sterk terug en sleepte er nog bijna een gelijkspel uit. Maar ja, bijna is niet helemaal. Na deze wedstrijd bleek Egmond minder goed dan ingeschat op basis van de eerste helft, want in het verloop van de competitie kwamen ze uiteindelijk in dezelfde regionen terecht waar Blokkers ook bivakkeert. Kortom, er stond een leuke pot op het programma voor beide teams.

En die leuke pot kwam in de eerste helft vooral van Blokkers zijde. Met dank aan het formatieplan van René waren er zowel meer scheidsrechters beschikbaar als meer spelers dan vooraf gedacht. Blokkers startte sterk. Van de grote rechtsbuiten van Egmond werd veel gevaar verwacht, maar Danny had hem vrijwel direct in zijn spreekwoordelijke broekzak. Danny onverzettelijkheid was exemplarisch voor de verdedigende linies van Blokkers: er kwam weinig tot niets doorheen. En als je dan vaak ballen veroverd, dan heb je de mogelijkheid om druk naar voren te zetten.

Net zoals vorige week werden in de voorste linies diverse goede kansen voorbereid. Het laatste beslissende tikje in de hoek werd echter nagelaten. Hierdoor stond het eigenlijk veel te lang 0-0. Zou het weer zo'n wedstrijd worden? Het antwoord werd drie werf Neen! Twee van die werven werden in de eerste helft gescoord. Eerst was het Remco die een pass vanaf de zijkant op randje zestien vrijelijk kon aannemen en daarna wel beheerst in een hoek kon plaatsen. En in de dying seconds van de eerste helft pikte Doppie eindelijk weer zijn doelpunt weer mee. Aan de zijkant van speelde hij zichzelf goed vrij en zag vervolgens dat de keeper ietwat vreemd stond gepositioneerd voor zijn doel. Met een dwarrelbal schoot hij de bal over de keeper in de lange hoek: 2-0.

Over de tweede helft kunnen we redelijk kort zijn. Of het door de wissels kwam, of door iets anders, het was vele malen rommeliger aan Blokkers zijde. Diverse ballen kwamen niet meer aan bij de juiste speler en Egmond had er gewoon iets meer zin in. Gelukkig scoorde Remco de bevrijdende 3-0, waardoor er niet echt grote nood ontstond. Na een foutje in de verdediging wist Egmond nog wel de 3-1 te scoren. Daarna probeerden ze nog wel schwung in de wedstrijd te krijgen, maar gelukkig voor ons lukte dat niet echt.

Zodoende eindigde wedstrijd drie van 2024 in een overwinning. En daarmee zijn we in 2024 begonnen met een verliespartij, een gelijkspel en een overwinning. De stijgende lijn is dus te pakken. Maar of die lijn doorloopt volgende week tegen de absolute koploper uit deze klasse (0 punten verspeeld totnutoe) is nog niet te voorspellen.