Gildenweg 23 A
1695GD
BLOKKER
tel. 0229-240350

Welkom bij het verslag van een wedstrijd van Blokkers JO14-1. Het is alweer een tijdje geleden dat vaste volgers van dit team een verslag van een wedstrijd hebben mogen lezen. Voor een verslag van een wedstrijd heb je echter een wedstrijd nodig. En laat dat net nu hetgene zijn dat JO14-1 afgelopen weken niet heeft gedaan.

Door medewerking van Pluvius, herfstvakantie en blessures bij tegenstanders werden de eerste wedstrijden van de tweede fase voor dit team allemaal afgelast en uitgesteld tot een latere datum. De al eerder aangehaalde Pluvius leek bijna de thuiswedstrijd tegen Always Forward letterlijk en figuurlijk in het water te gooien, maar gelukkig deed de drainage onder het vernieuwde hoofdveld zijn werk kundig.

Gevolg was wel dat deze wedstrijd voor alle actoren op het groene tapijt uitdagend werd. De koude regen en windje zorgde al snel voor verkleumde personen. Zeker als je zoals Always Forward in shirts met korte mouwen moet spelen. Voetbalshirts staan in ieder geval niet bekend om hun waterdichtheid, maar in de reviews van menig coachjas van de begeleiders zal de waterdichtheid niet onder het kopje pluspunten worden genoteerd.

Kortom, de omstandigheden waren er niet voor een goede pot voetval. Onze JO14-1 talenten waren in de eerste helft stoicijns voor de omstandigheden. Ze kleumden er gewoon letterlijk in en dwongen Always Forward terug op eigen helft. Deze druk resulteerde in deze goede eerste helft in slechts één doelpunt. Tim werd gevloerd binnen de zestien meter waardoor de scheids naar de stip wees. Koele kikker (voornamelijk door de weeromstandigheden) Ryan nam plaats achter de blij en schoot de bal beheerst door het midden nadat de keeper een kant opdook.

Met het goede gevoel doken beide teams de rust in en ging menig toeschouwer op zoek naar warmte in de kantine. Nadat iedereen weer opgewarmd was, stonden beide teams klaar voor de tweede helft. Terwijl Blokkers vlak voor deze aftrap nog een warming up deed, leek juist dit team bevroren te zijn in de eerste minuten van de tweede helft. Blokkers werd direct onder druk gezet. In plaats van hier slim onderuit te voetballen werd de bal in deze fase veelal in de voeten geschoven van een Always Forward speler. En zo kon het gebeuren dat oud Blokkers jeugdspeler Milan de diepte werd ingestuurd. Zijn voorzet belandde precies bij zijn teamgenoot die omringd door drie Blokkers spelers rustig de bal in het doel kon werken.

De wedstrijd was voor en door deze gelijkmaker gekanteld in een evenwichtigere wedstrijd. Eentje die vooral de Blokkers coaches hun stembanden kostten. Hun coaching was dan ook echt nodig, want de mannen op het veld hadden even geen geduld en overzicht meer. Gelukkig kon Always Forward in deze fase niet doordrukken en Blokkers herpakte zich langzaamaan. Hierdoor konden de voorwaartsen weer in stelling worden gebracht. De eerste kansen gingen echter naast. Het was echter Isa die de beslissing maakte. Zijn combinatie van fysiek en techniek zorgde voor de bevrijdende 2-1. In allerlaatste secondes wist Steve ook nog de 3-1 te scoren, waardoor uiteindelijk een mooie eindstand op het scorebord verscheen. Tenminste als iemand de knoppen hiervan had bediend. Puntje van aandacht voor de volgende keer.

Die volgende keer is al aanstaande woensdag. De eerder afgelaste wedstrijden zijn namelijk opnieuw gepland waaronder op twee doordeweekse dagen: woensdag thuis om 18:45  tegen Zwaluwen, zaterdag thuis tegen Enkhuizen, dinsdag uit tegen Wieringermeer en dan 2 december uit tegen Grasshoppers. Oftewel binnen 14 dagen 4 wedstrijden.