Gildenweg 23 A
1695GD
BLOKKER
tel. 0229-240350

Het leven van een voetbalcoach/-trainer is anno 2024 uitdagend. De taak speelt zich niet enkel af tijdens de tijdspanne 2 uur voor de wedstrijd of training tot en met 1 uur na de wedstrijd/training. Tegenwoordig ben je gedurende de hele week ook nog druk mee. Zeker als er lastminute wijzigingen doorgegeven worden die de hele wedstrijdplanning qua opstelling en taktiek overhoop kan raken.

Zo vertelde een andere coach dan van JO14-1 een bijzonder verhaal. Een ouder wist het te presteren om vrijdagavond, oftewel nog geen 24 uur voor de start van de wedstrijd doodleuk mee te delen dat zijn zoon niet kon voetballen, want ze gingen op wintersport.... Dan breekt toch je spreekwoordelijke klomp.

Ook de aanloop van de wedstrijd van JO14-1 thuis tegen OFC JO14-1 kende een langere aanloop. Drie spelers van deze selectie zitten namelijk op Werenfridus. Een school die dit jaar 75 jaar bestaat. Als viering voor dit heuglijke feit gingen ze met alle leerlingen (1.300 leerlingen, 20 bussen) richting Disneyland Parijs. Om de kosten laag te houden vertrokken de bussen 's nachts om 02:00 uur en zouden weer in Hoorn terugkomen rond 04:00 uur de volgende dag. En dat was in dit geval in de nacht van vrijdag naar zaterdag.

Vooraf werd daarom gepolst bij de drie spelers of ze aanwezig konden zijn een paar uur na terugkomst van deze leuke, maar vermoeiende trip. Twee van drie spelers gaven het wel te willen proberen. Voor de coaches een meevaller, want het blik reservetroepen kon hierdoor dichtblijven.

Met 13 jongens op het wedstrijdformulier startte de wedstrijd tegen OFC om half twaalf. Plaats van handeling was het hoofdveld van het eigen complex. Deze lichting van de Oostzaanse Football Club en Blokkers hebben dit seizoen en voorgaande seizoen nog niet met elkaar de degens gekruisd, dus het was afwachten hoe de wedstrijd zich zou ontvouwen.

Voor de ogen van de toeschouwers ontspon zich een interessante wedstrijd waarbij duelletjes over het hele veld nodig waren. Met strijd en passie gingen de oranjehemden de strijd aan. En daarmee bedoelen we niet de tegenstander, maar de eigen Blokkers spelers die vanwege de kleuren van het clubtenue van OFC moesten uitwijken naar de oranje reserveshirts. En oranjewaardig was vooral de aanval waarbij Isa met een pass opzij Steve in staat stelde om de 1-0 op het scorebord kon zetten. In dit geval spreekwoordelijk, want de scorebordbediende van vorige wedstrijden van JO14-1 was wel op het complex maar niet opgesteld voor deze taak.

Met deze minieme voorsprong werd ook de rust behaald. In de rust gaven de coaches Erwin, Dennis en Cris nog diverse tips aan de spelers hoe de wedstrijd in de tweede helft makkelijker voor hunzelf kon worden. Vooral Lucas bleek een snelle leerling die de aanwijzingen goed opvolgde.

De strijd in de tweede helft ging fanatiek verder. Op verschillende momenten iets té fanatiek volgens scheidsrechter. Unicum voor onze jongens was dat in deze helft maar liefst twee Blokkers verplicht 5 minuten aan de kant moesten gaan zitten wegens een, in de ogen van de scheids, grove overtreding. Terwijl op voorhand de liefelijkheid van de jongens uit Blokker/Hoorn/Schellinkhout tegen de meer mondige bezoekers uit de buurt van Amsterdam als mogelijk risico werd bestempeld, was het op het veld dus andersom. En dat vond juist met name de grensrechter van de tegenstander wat van.

In deze tweede helft werd er uiteindelijk aan beide kanten niet meer gescoord. Aan Blokkers kant was dat vooral te danken aan de uitgeslapen Jari. Hij zit op een andere school, dus hij had geen last van een tekort aan slaap. En op het veld was dat goed te zien in zijn scherpte om zijn doel schoon te houden.

Zodoende eindigde de tweede wedstrijd in de derde fase ook in een overwinning voor Blokkers. Volgende week staat uitwedstrijd tegen De Rijp op het programma. Nog wel, want juist in dat weekeinde zijn er drie andere spelers zeker weten afwezig. Voor deze spelers staat een (leuke) schoolactiviteit op het programma, namelijk een skireis met hun klas naar Oostenrijk. Door de afwezigheid van drie spelers wordt de spoeling dun voor het team, waardoor mogelijk uitstel van de wedstrijd beter uit zou kunnen komen.