Gildenweg 23 A
1695GD
BLOKKER
tel. 0229-240350

Na de spannende winst tegen ZOB vorige week moest JO14-1 vandaag weer klaar staan voor een volgende potentiele obstakel richting een kampioenschap. Ilpendam kwam namelijk als nummer twee op bezoek. Het verschil in punten was op voorhand zes punten en dus was iedereen alert om deze wedstrijd serieus aan te pakken.

Die alertheid zat 'm in eerste instantie vooral bij de supporters en coaches, want de jongens werkten uiterst ontspannen de warming up af. Om 11:30 stond iedereen startklaar op het veld, maar er moest nog 2-3 minuten gewacht worden. De wedstrijd kon nog niet starten vanwege lange penaltyserie van de wedstrijd die nog plaatsvond. Een penaltyserie die overigens opviel doordat spelers van beide partijen vervelende geluiden maakte als een speler een aanloop nam voor zijn schot. Dat werd door coaches en scheidsrechter ogenschijnlijk toegestaan, helaas.

Maar uiteindelijk ging de wedstrijd tegen Ilpendam van start. Beginfases bij JO14-1 zijn altijd interessant bij het team. In deze fase start het team vaak met korte passing om voorwaarts te komen. Gaandeweg wordt deze taktiek om onduidelijke redenen (en tot frustratie van de coaches) overboord gegooid en omgeschakeld door kick-'n-rush variant. Juist door de korte passing stond Blokkers in deze beginfase goed gepositioneerd op het veld. Ilpendam kwam er niet of nauwelijks uit waardoor er volop druk op de keeper stond. Deze fase werd echter niet beloond met een voorsprong, waardoor gedurende de eerste helft het wedstrijdbeeld veranderde en het veld qua langer werd. En juist in zo'n fase komt de scherpte en kracht van een speler als Iyo van pas. Eerst was hij scherp bij een corner van Silvan om de bal in het doel te krijgen en vijf minuten daarna bleef hij druk zetten op de verdediging van Ilpendam waarmee hij zichzelf met bal voor de keeper als winnaar uit de bus kreeg. Beheerst schoot Iyo raak: 2-0. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te zijn, ondanks goede kansen van Rens (bal werd twee maal op de doellijn geblokkeerd) en grote kans voor Ilpendam met een scrimmage voor het doel van Jari.

Na rust startte de tweede helft (net zoals vorige week tegen ZOB) weer spectaculair. Gelukkig voor Blokkers belandde een goed schot van de Ilpendam aanvaller op de lat. Daarna kwam de wedstrijd in een schaakspel terecht. Beide teams probeerde met een vorm van voetbal de voorwaartsen te vinden, maar in evenveel keren werd de aanval onderbroken door goed verdedigend werk. De wedstrijd had wat peper nodig en dat kwam in de vorm van 2-1 score door Ilpendam. Dat was voor Ilpendam startsein om alles nog te geven. Aan dit alles kwam gelukkig voor Blokkers snel een einde. Met inmiddels bekend recept sprintte Iyo door op een terugspeelbal die net wel of net niet voor de Ilpendam keeper verwerkt kon worden. In het duel kreeg hij de bal mee en scoorde beheerst raak: 3-1. In deze kluts werd volgens Ilpendam de bal met de arm geraakt, maar scheidsrechter wuifde dit weg.

Het slotakkoord was voor Lucas. Bij een corner voor Blokkers vanaf links belandde de bal bij Hugo. Hij schoof de bal slim breed naar opkomende Lucas die knap raak schoot. Daarmee haalde Blokkers een op papier grote overwinning van 4-1. Bij vlagen was het krachtverschil terecht, maar bij vlagen stond het team vol (en onnodig) onder druk.

Volgende week opnieuw een topper. Blokkers moet dan een voorsprong van acht punten tegen nummer twee RCZ verdedigen. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen en nummer drie Volendam heeft nog een theoretische kans om Blokkers te achterhalen. Kortom alle hens aan dek om uiteindelijk het seizoen met een feestje te kunnen afsluiten.