Dr.H.G. Scholtenstraat 20
1509AR
ZAANDAM
tel. 075-6167190

De strijders van de jo14-1 gaan de allesbeslissende fase van het seizoen in met een ruime voorsprong op de concurrentie in de competitiestand. Er liggen nog 3 behoorlijke hobbels op jacht naar de kampioenstitel. Het is op jacht naar de titel een kwestie van wedstrijd tot wedstrijden bekijken kortom het afvinken is begonnen. Er stond deze zaterdag een uitwedstrijd op het programma en opnieuw tegen de nummer 2 in de competitie, RCZ. De jo14-1 heeft een grote supportersschare van vaders, moeders, opa's en oma's die deze keer ook weer in grote getale aanwezig waren om de strijders mentaal te ondersteunen. Een van de grootste kwaliteiten van dit team is dat ze zich niet van de wijs laten brengen, altijd blijven gaan en niet verzaken. Ze werden dan ook niet uit balans gehaald door een wijziging van het veld, de warming-up werd op kunstgras gedaan maar de wedstrijd moest gespeeld worden op gewoon gras, lees hobbelveld. Daarnaast kregen de coaches de indruk dat er in de chocomel in Zaandam iets anders zit dan in de chocomel in Blokker/Hoorn. Maar de boys waren totaal niet onder de indruk aangezien ze de wedstrijd makkelijk combinerend startten. Wat er gewoon leuk en goed uitzag. We zagen dingen terug die op de training geoefend worden. Er werden bijna geen kansen weggegeven en de boys bestookten het doel van RCZ naar hartelust. Er kwamen genoeg kansen maar helaas leverde dat nog geen doelpunt op maar een doelpunt kon niet uitblijven. En ja wel uit 1 van de mooie aanvallen leverde dat dan ook de 0-1 op. Iyo dook op links op en sneed het strafschopgebied in, passeerde een mannetje en lag keurig terug op Thijs die beheerst met zijn linkervoet de bal in de rechterhoek tegen het net plaatste, 0-1. Blokkers bleef de gehele 1e helft de betere ploeg maar kreeg ongelukkig een doelpunt tegen, 1-1. De boys gingen onverdroten door op zoek naar een volgend doelpunt. De keeper van RCZ stond echter zijn mannetje en ranselde menig pegel uit zijn doel. Uit 1 van die reddingen ontstond een corner. Tim dribbelde de corner in en gaf toen strak voor waar hij Iyo achterin vond die kiezelhard binnenkopte, 1-2. Dit was ook de ruststand. De jongens werden er in de rust opgewezen dat ze zo door moesten gaan alleen dat af en toe de finetuning qua passing beter moest en dat de score hoger had moeten zijn. Maar of dat nu een punt van kritiek is als je gemiddeld 4,3 doelpunten per wedstrijd maakt. De 2e helft gaf een ander beeld, RCZ werd energieker en sterker en onze strijders werden onrustiger en kozen weer sneller voor de lange bal. RCZ kreeg nu ook meer kansen dan in de eerste helft maar Jari stond op zijn post en met behulp van het team werd de 1-2 vastgehouden. De wedstrijd ging heen en weer, Thijs ontving de bal op het middenveld en snelde langs zijn tegenstander maar blijkbaar heeft Thijs 2 heerlijke witte kadetten aangezien de tegenstander aan zijn broekje ging hangen waardoor die bijna op zijn enkels hing. Thijs was hier niet van gediend en reageerde op niet gepaste wijze wat hem een gele kaart opleverde. Volgens de scheidsrechter zou dat een pauze van 10 minuten zijn. De scheidsrechter, die meende dat hij een hoger niveau floot werd erop gewezen dat geel een straf van 5 minuten is. De scheidsrechter verkondigde dat hij de spelregels uitstekend kende en het gewoon 10 minuten is. De coach van RCZ wees de scheidsrechter er gelukkig op dat hij hem al eens eerder had uitgelegd dat het 5 minuten is. Thijs mocht dus 5 minuten aan de kant zitten. In deze periode werd de bal vanuit de Blokkers verdediging naar voren geschoten en de razendsnelle vrouwelijke aanvoerder van RCZ, die voor de rest heel goed speelde, dacht de bal makkelijk te controleren maar op gras glijdt de bal weleens onder je voet door en dat gebeurde nu ook. En daar was als duveltje uit een doosje onze topscorer, Iyo, die oog in oog met de keeper de bal beheerst binnenschoot, 1-3. Vlak voor tijd (tenminste dat dachten de coaches) belandde een inbal (variatie op ingooi) van Silvan gelukkig voor de voeten van Isa die hard in de hoek binnenschoot, 1-4. De 3 punten leken binnen aangezien de tijd bijna om was. De waarheid was anders RCZ begon met hun grote jongens nog meer naar voren te voetballen en kregen ook kansen die er niet in gingen. Onze vlagger, Patrick, was gelukkig ook zeer scherp en vlagde een paar keer terecht voor buitenspel en Jari verijdelde nog enkele kansen. Toch scoorden RCZ nog 2x dus werd het nog billenknijpen maar gelukkig werden de 3 punten over de streep getrokken. De strijders hebben weer hun stinkende best gedaan en terecht gewonnen waarbij in de eerste helft echt leuk werd gevoetbald. We kunnen er weer 1 afvinken, one down two to go.
RCZ ✅
Westfriezen
Enkhuizen

Het aftellen naar 11 mei is hiermee begonnen. Dan staat de kampioenswedstrijd om 13 uur gepland bij Westfriezen. De vorige wedstrijd eindigde in 1-1 dus onze boys hebben nog een appeltje met ze te schillen. Onze strijders hebben aangegeven dat ze alle wedstrijden willen winnen dus met hun focus zit het wel goed.

Zet het in uw agenda 11 mei kampioenswedstrijd op 't Krijt in Zwaag: Westfriezen jo14-1- Blokkers (de strijders) jo14-1.