Training JO11-3 werpt vruchten af

Training JO11-3 werpt vruchten af

v.v. de Blokkers JO11-3

4 - 3

DWB JO11-1

Competitie

3e klasse 05

Datum

7 december 2019 10:00

Scheidsrechter

Pieter Wassenaar

Accommodatie

Onbekend

Deze zaterdagmorgen was DWB uit De Weere te gast bij De Blokkers. De nummer 2 van de competitie en qua fysiek leken de meesten uit de JO-14 weggelopen. Casper was helaas ziek dus moesten we het met een mannetje minder doen. Met onze hoofdsponsor Jan Vreeker van Dol Bouwonderneming als aandachtig toeschouwer was het DWB die de eerste kans kreeg. Rick reageerde katachtig en dat zou niet zijn eerste redding zijn van deze dag. Met de training van maandag in het achterhoofd waarbij het vooruitverdedigen werd geoefend, werd goed druk gezet op de verdedigen van DWB.

Hier hadden de gasten veel moeite mee maar door wat apathisch verdedigen werd het toch 0-1. Dit was een flinke domper en de twijfel over het zo ver druk zetten sloop er bij een aantal in. Hierdoor ontbrak het aan de aansluiting en met deze ruimte wist de spits van DWB wel raad, 0-2. Dennis en John coachte de mannen naar voren en na een goede aanname van Mees speelde hij slim Gijs vrij. Deze schoof de aansluitingstreffer binnen. Beide teams kregen in deze fase flinke kansen. Tiamo en Gijs raakte hard de lat en Mees en Kay raakte in goede positie de bal niet lekker. DWB kon ook een paar keer vrij aanleggen maar de excellerende Rick was niet te passeren. In de aanval hierop werd Tiamo goed aangespeeld in de diepte door Julian. Met een fantastische boogbal krulde hij de bal in de kruising en de 2-2 was een feit.
Het druk zetten ging steeds beter en met een hard afstandsschot op de lat was Silvan dicht bij de 3-2. DWB kreeg in de counter nog twee grote kansen maar Rick pakte de hard ingeschoten ballen geweldig. Zo leek de ruststand 2-2 te worden maar een lelijke val van Gijs zorgde voor wat verwarring bij zijn teamgenoten. De spits van DWB werd niet aangepakt en tegen het schot in de kruising was Rick niet bestand en zo werd het toch nog 2-3.

Deze tegenvaller was na rust blijkbaar helemaal vergeten want DWB werd direct op eigen helft vastgezet. Ook onze keihard werkende verdedigers met Robin voorop in de strijd schoven steeds meer door. Tiamo en Gijs kregen flinke kansen maar lukte het niet om te scoren. Aan de andere kant brak DWB nog een keer door maar ook 1 tegen 1 was Rick niet te kloppen. DWB was dit niet echt gewend en maakte een aantal nare overtrainingen die je niet vaak ziet bij deze leeftijd. Gelukkig weerde de Blokkers zich kranig en na een goede voorzet van Gijs was het Finn die de 3-3 binnen tikte. Op zich een mooi resultaat maar de geel zwarte formatie ging vol voor de winst. Silvan knalde nog maar een keer op lat en later herhaalde Stan dit kunstje. Met nog 1 minuut te gaan ging Gijs, weer hersteld van alle ongemakken, weer vol voor de bal. De 3 verdedigers wisten zich geen raad en zo kon Gijs er met de bal vandoor en schoot hij de 4-3 binnen. Iedereen werd helemaal dol en met het laatste fluitsignaal werd deze overwinning gevierd als een kampioenschap.

Een prachtige overwinning van het team vandaag. Geweldig om te zien hoe de jongens de training van maandag op het veld uitvoerde. Druk naar voren en keihard werken voor elkaar. Een lust voor het oog en dat onder het toeziend ook van onze sponsor! De verslaggever heeft al weer zin in volgende week, de streekderby tegen West-Friezen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!