Sport is soms onvoorspelbaar en vooral oneerlijk

Sport is soms onvoorspelbaar en vooral oneerlijk

v.v. de Blokkers JO11-3

2 - 3

Spirit 30 (SC) JO11-2

Competitie

3e klasse 303

Datum

1 februari 2020 10:00

Scheidsrechter

Daniel Okpara

Accommodatie

Onbekend

Ajax speelde vorig jaar Tottenham twee keer van de mat maar verloor toch. Blijkbaar hebben onze jongens het met Spirit. Vorig jaar minimaal gelijkwaardig en 9-1 verliezen en nu weer een uiterst onverdiende verliespartij. Hoe dit zo kwam? U leest het hier.

Het begin was scherp. Tiamo werd al snel na een goede combinatie vrijgespeeld maar zijn schot werd goed gepakt. Hierna volgde meer goede aanvallen, maar vooral in de laatste fase ontbrak het aan finesse om echt gevaarlijk te worden. Spirit kon helemaal geen potten breken en schoot voornamelijk de bal hard naar voren of over de zijlijn.
Het was Kaj die de wedstrijd open brak, een bijna zekere achterbal wist hij net binnen te houden en met zijn volgende beweging zette hij twee man te kijk waarna hij de bal uitstekend breed lag zodat de inlopende spits de bal voor het intikken had. Het jammere was dat dit voor zijn eigen doel gebeurde en de 0-1 was een feit.

Een domper maar het deerde De Blokkers niet. Tiamo kreeg bij de volgende aanval zijn voet net niet tegen de bal en daarna werd een uitstekend schot van Silvan op fabuleuze wijze gered door de Spirit doelman. De druk bleef vol op de Spirit verdediging maar die bleef met veel kunst en vliegwerk overeind. Toch was het Gijs die uiteindelijk een gaatje vond en hij punterde de 1-1 binnen vlak voor de rust.
Na rust hetzelfde beeld; een aanvallend De Blokkers en Spirit met lange ballen naar voren. De ballen waren, mede door de flink aanwakkerende wind, ongevaarlijk tenzij onze verdedigers de ballen probeerde binnen te houden en zo onbedoeld de vijandelijke voorwaartsen in stelling brachten. Gelukkig was Rick attent en voorkwam hij erger.

Aan de andere kant kreeg Gijs na een goede steekpas de vrijheid om uit te halen. Zijn harde schot spatte uiteen op de kruising maar de bal kwam terug richting de inkomende Robin. In plaatst van de bal in te tikken verdween de bal tussen zijn benen het veld weer in. In de volgende aanval kreeg Robin de kans op de 2-1, hij deed alles goed maar toch rolde de bal langs de verkeerde kant van de paal. Het leek niet te mogen vandaag, zeker toen Spirit uit een corner de 1-2 tegen de touwen werkte. Gelukkig was het Mees die na een mooie rush de bal goed voorschoot en de bal via via in het doel rolde, 2-2 en dik verdiend.

Vasthouden was het devies maar een slordigheid van Gijs bood Spirit een enorme kans. Rick kreeg echter nog net zijn hand tegen de bal en voorkwam daarmee een nieuwe achterstand. Met nog een paar minuten te spelen leek Tiamo het te gaan doen maar weer was de boomlange keeper van Spirit een sta in de weg. Spirit kegelde nog 1 keer de bal naar voren. Stan ving de bal op, ging er mee lopen en bracht zo Spirit in stelling. Rick pakte de laag ingeschoten bal prima, maar had wel de hulp van 1 van zijn verdedigers nodig op de bal uit de doelmond te krijgen. Deze keken echter naar elkaar in plaats van de bal op de slof te nemen. Dit deed een van de dames van Spirit wel en zo werd het toch 2-3.

Echt een zeer zure nederlaag, waar iedereen zwaar ziek van was. Positieve punt is dat we op veel punten beter waren en er veel kansen werden gecreëerd. De scherpte voorin en het willen winnen van je persoonlijke duel zijn nog punten van aandacht, maandag dus weer flink aan de bak!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!