2de poulewedstrijd in de KNVB Beker

2de poulewedstrijd in de KNVB Beker

DWOW MO19-1

0 - 7

v.v. de Blokkers MO19-1

Competitie

Groep 1 02

Datum

5 september 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

Na afgelopen woensdag waarbij we de eerste speelronde winnend afsloten tegen WestFrisia stond vandaag ronde 2 van de poule in de KNVB beker op het programma. Dit keer spelen we uit in Wieringerwerf bij DWOW. Inderdaad we reizen weer af naar DWOW. Daar hebben de dames uit Blokkers al gespeeld maar toen was het een oefenwedstrijd tegen de VR1 van DWOW. Deze oefenwedstrijd werd weliswaar verloren maar liet wel duidelijk zien dat de dames klaar waren voor de bekerwedstrijden. Vandaag dan zijn niet de VR1 van DWOW de tegenstanders maar is onze tegenstander de MO19 van DWOW die acteren in de gelijknamige MO19 hoofdklasse.
 
Wat kunnen we verwachten ?. Nogmaals ieder team heeft last van de COVID-19 maar gezien er nagenoeg geen wedstrijden gespeeld zijn en oefenwedstrijden nauwelijks worden gedocumenteerd is het voor een ieder gissen. Voor ons maar zo ook voor de meiden van DWOW. Kortom plan de campagne maken op basis van wat ik gezien heb de laatste wedstrijden.
 
De meiden verzamelen bij de nieuwe sponsor FEBO Drive voor de deur. Het levert wat taferelen op want menig werknemer van diverse fastfood ketens aldaar staan vertwijfeld te kijken wat deze dames komen doen. Iedereen is op tijd aanwezig en we vervolgen de reis naar DWOW. Aangekomen neem ik de meiden mee naar het dakterras om de wedstrijdplannen te onthullen. In het zonnetje nemen we het plan door. Alle meiden nemen de info op en gaan warm lopen. Het nieuwe tenue van de meiden zorgt voor de nodige aandacht en we krijgen ook vee complimenten hiervoor.
 
De scheidsrechter start de tos met beide teamcaptains. Door de winst in de tos mogen we kiezen welk kant we starten. Uiteraard vooraf besproken kiezen we en draaien beide teams van helft. DWOW neemt dus de aftrap. De dames uit Wieringerwerf nemen de aftrap en laten meteen hun plan zien. Vol vooruit met veel druk in de eerste paar minuten willen ze de meiden uit Blokkers verslaan. Blokkers niet echt onder de indruk neemt snel het spel over en laat DWOW lopen. Het snelle spel van Blokkers is DWOW iets teveel. De keepster van DWOW wordt diverse malen even getest door snelle uitbraken van Blokkers om te kijken waar de zwakte van de keepster zit. Na een minuut of 20 lopen de meiden van DWOW reeds op reserves en hebben moeite met het snelle spel van de Blokkers dames. Dit is dan ook het moment van Sterre. Ze weet de keepster te verschalken en opent de score met 1-0. Dit is startschot van wat er gaat volgen. Een goal werkt altijd bevrijdend en dwingt de tegenstanders om anders te gaan spelen. Ze moeten nu komen want verliezen in de poule is meestal een einde aan het beker avontuur. Zoals gezegd werkt een goal altijd bevrijdend en is de redbull voor het zelfvertrouwen. Want 3 minuten later weet sterre na een actie de 2-0 op het scorebord te zetten. 2 minuten later tekent GoGo Gadget Jasmijn aan voor de 3-0. En links hard schot is genoeg om de keepster voor de derde maal te verschalken. De Blokkers neemt na de 3-0 wat gas terug maar DWOW kan geen vuist maken. Na 10 minuten vond Inez het tijd om wat te gaan doen. Met een snoeihard schot vanaf een meter of 20 knalt de bal achter de keepster. Onhoudbaar. Als keepster ben je kansloos op zo’n een pegel. Snoeihard in de rechter bovenhoek voor de keepster langs. Met deze stand gaan we de rust in.
 
In de rust geven de dames aan dat je veld zwaar is. Het zachte veld is hard werken en vergt de nodige kracht. Gezien onze voorsprong passen we ons plan hierop aan.
 
De tweede helft begint en Blokkers neemt het voortouw. Met een 4-0 voorsprong is het devies rust. Ondanks de druk die DWOW wil uitvoeren blijven de Blokkers meiden rustig en spelen de bal keurig rond. Indien de DWOW de bal wint heeft Blokker deze snel weer terug en begint weer met de opbouw. Een kleine 11 minuten later is het Sterre die aantekent voor de “hattrick” vandaag. 5-0 en de wedstrijd is ondanks met nog 30 minuten op de klok gespeeld. 2 minuten later is het Jasmijn weer die het net achter de keepster doet bollen. 6-0 en DWOW is kapot gespeeld. Het verzet wat er nog was is nu definitief gebroken. Blokkers na wat aansporingen moet ik zeggen doet het rustig aan. Ze spelen het balletje prima rond volgens afspraak. Echter moet Saskia gedacht hebben dat ze ook een momentje van faam moest hebben. Ze ziet de keepster ver voor der goal staan en schiet maar eens. Ondanks en katachtige sprong van de DWOW keepster kan zij niet voorkomen dat de bal ook nu achter haar in het net verdwijnt. De 7-0 is een startschot schijnbaar van de laatste acte. De dames van Blokkers geven weer gas en torpederen nu de goal van DWOW. Ik moet zeggen dat de dames van DWOW verdedigde met man en macht en weten op die manier het achter de keepster schoon te houden. Het en der hoor ik nu op het veld meiden roepen “fluit maar af”. En ik begrijp het wel want Blokkers heeft voetballend DWOW gedomineerd. Niet veel later fluit de scheids dan ook. Betreffende deze man moet ik mijn “pet” af nemen. Hij had goed de controle. Natuurlijk had hij zijn dubieuze momenten maar die hebben we allemaal. Maar hij liet het spel het spel en dat is er niet veel gegeven. En mede dankzij de vele scheidsrechters die dit ook vrijwillig doen kunnen we voetballen.
 
Tenslotte. Vandaag hebben we goede zaken gedaan om verder te komen in de KNVB beker. Met 2 gewonnen wedstrijden en alle andere maar 1 gewonnen wedstrijd hebben we genoeg aan een gelijkspel om eerste in de poule te worden. Enigszins weliswaar aan hun stand verplicht maar je weet nooit hoe een balletje rolt. Je kan een slechte dag hebben en je tegenstander een geweldige dag.
Betreffende het getoonde spel ben ik meer dan tevreden. De opdrachten als individu en als team hebben we prima uitgevoerd. Natuurlijk ging er wel iets niet goed maar van je fouten kan je alleen maar leren en zo beter worden. Ik zie de groep het genoemde roest van hun schouders af gooien waardoor het wedstrijd ritme terug komt. Volgende week spelen we thuis tegen de MO19 van Winkel en sluiten we de poulewedstrijden maar ook de voorbereiding voor aankomend seizoen af.
 
Tot volgende week.
 
Niels.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!