12 juni 2021 10:00

Scheidsrechter

J. Weening

Onbekend

Wedstrijd nummer twee van de KNVB Regiocup stond geprogrammeerd als thuiswedstrijd. Om 10:00 mochten de Blokkers gladiatoren de strijdarena op het F-veld betreden. Jari en Alain waren afwezig, dus werden in de personen Tiamo en Marijn extra krachten aangesproken.

Rens begon als keeper. Hij was al goed ingeschoten, want ook hij had een ander team geholpen als invaller. Valken JO11-1 was een oude bekende. Voor de tweede lockdown was dit team al de tegenstander geweest. Destijds werd er moeizaam met 5-3 gewonnen.

Blokkers begon goed georganiseerd aan de wedstrijd. Uit de eerste goede aanval scoorde Tiamo direct het openingsdoelpunt via binnenkant paal. Vooral de verdediging zag er in deze periode ijzersterk uit. Jayden, Lucas, Ryan en keeper Rens hadden de boel goed dichtgemetseld samen.Aan de andere kant zocht Blokkers met slimme passjes naar openingen in de verdediging van de Valken. Ook alternatieve methodes zoals afstandschoten werden niet geschuwd. Jaydens afstandsschot belandde nog op de paal, maar Ryan was wel fortuinlijker. Zijn bal belandde achter de grote keeper.

2-0 bleek uiteindelijk ook de ruststand te zijn. In deze rust werden de keeperskleren verwisseld tussen Marijn en Rens. Met nieuw elan werd in de tweede helft gezocht naar verdere uitbreiding van de score. Het recept leek veelal op de eerste helft. De verdediging van Blokkers moest op tijd ingrijpen en kon vervolgens goed de start van mooie aanvallen zijn.

Bij één van de aanvallen kreeg Tiamo de bal voor de voeten. Hij wachtte niet en schoot op doel. De keeper van Valken keerde echter de bal zodanig dat deze voor de voeten van Isa belandde. Beheerst schoot Isa de 3-0 raak. Valken probeerde hier nog wel antwoord op te vinden. Ze waren 1 keer ook echt dicht bij een doelpunt. Marijn tikte de bal volgens horen zeggen pas achter de doellijn weg. Onze eigen scheidsrechter zag er echter geen doelpunt in (tot kleine frustratie van de bezoekende spelers).

In het laatste kwart kwamen er ook nog kansjes, maar de stand bleef ongewijzigd. Hierdoor heeft JO11-1 een grandioze start van de KNVB Regiocup met 6 punten uit 2 wedstrijden.

Volgende week staat een thuiswedstrijd tegen Zouaven JO11-2 op het programma.