Wedstrijd met twee gezichten

Wedstrijd met twee gezichten

Volendam (rkav) JO12-1

6 - 3

v.v. de Blokkers JO12-3

Competitie

Regio Cup Groep 3 15

Datum

19 juni 2021 10:25

Accommodatie

Onbekend

In de 2e en tevens laatste ronde van de Regio Cup ging de reis naar Volendam. Na een rondje over het parkeerterrein, waar De Volendamse ouders een wedstrijdje “ik heb de grootste auto” deden starte de wandeling naar ons speelveld. Dit lag dichter bij Edam dan bij Volendam maar uiteindelijk waren we er en konden we beginnen.
 
Jamie was als extra versterking meegekomen en hij stond op de juiste plek toen Volendam de bal niet wegkreeg uit de eigen 16. De 0-1 stond op het bord. Volendam nam hierna het heft in handen maar Stan, Casper en Julian hielden de boel redelijk dicht. Kwam er toch iemand door dan had Rick het juiste antwoord paraat. Toen echter de verdediging niet heel kordaat ingreep was het gelijk 1-1. De knal onderkant lat was zelfs Rick te machtig.
 
Volendam combineerde beter maar met veel inzet werden de aanvallen afgeslagen. Een merkwaardig incident leidde indirect tot de 2-1. Volendam had meerdere keren de inbal direct het veld weer ingeschoten terwijl de bal moet worden ingedribbeld. Dennis vroeg de scheids hierop te letten en hij zegde dit te doen. Toch gebeurde het opnieuw, het protest van De Blokkers werd gehonoreerd, leek, maar toen Volendam gewoon doorspeelde liet de leidsman toch doorspelen en werd het zo wel heel makkelijk om de 2-1 binnen te schieten. Dit voelde heel onrechtvaardig en zorgde voor veel irritatie bij vooral De Blokkers. Wellicht terecht maar helaas kwam dit het spel niet ten goede. Veel commentaar op de scheids maar ook op elkaar speelde de FC in de kaart en in no-time liepen ze uit tot 6-1.
 
In de rust hadden John en Dennis al hun vaardigheden nodig om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Dit slaagde wonderwel omdat na een schitterde actie van Ezrah en vervolgens Silvan kon Mees eenvoudig de 6-2 binnen schuiven. Er werd weer gevoetbald door De Blokkers, ze maakte ze er een echte wedstrijd van. Hierbij geholpen door Rick want die ranselde de ene na de andere bal uit het doel. De lessen van Dirk Kuijt van donderdag hadden duidelijk gewerkt. Het harde werken koste veel kracht en daar hadden Casper en Julian het meeste last van.
 
Zo kon Volendam toch nog 2 keer scoren maar wist ook Mees nog een bal achter de Volendamse goalie te prikken. De uitslag was hierdoor 8-3 maar zoals Dennis opmerkte; 2-2 gespeeld in de tweede helft. Hier mogen de jongens best trots op zijn. Rick kreeg nog de complimenten van de Volendam coaches dus ondanks de 8 tegengoals kon hij met opgeheven hoofd het veld verlaten.
 
Al met al een wedstrijd met twee gezichten waarbij de 2e helft een voorbeeld moet zijn hoe het moet. Nu de “verdiende” zomerstop en op naar een nieuwe normaal seizoen.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!