Eindelijk weer!

Eindelijk weer!

Always Forward JO12-7

10 - 1

v.v. de Blokkers JO12-3

Competitie

Regio Cup Groep 3 15

Datum

12 juni 2021 10:05

Accommodatie

Onbekend

Eindelijk was het dan weer zover, een wedstrijd tegen een echte tegenstander. Lekker in de buurt bij Forward. Dat het voor iedereen was het nog wennen, was ook bij de tegenpartij te merken, het veld was niet uitgezet, er was geen scheidsrechter, geen doelen en ook van een bal was geen sprake. Dit laatste is toch wel essentieel voor een potje voetbal.
 
Met vereende krachten werden de benodigde middelen bij elkaar gezocht, zelfs een scheidsrechter werd in het nabijgelegen verzorgingshuis gevonden alhoewel dat beter niet had kunnen gebeuren.
 
Terwijl de lijnen nog werden getrokken begon de thuisploeg met de eerste aanvallen. Met veel inzet werden deze onschadelijk gemaakt, Rick pakte twee goede ballen. Na weer een goede balverovering van Kaij, besloot deze het hele middenveld over te steken. Hij plaatste de bal op de opgekomen Robin, die vervolgens de bal uitstekend voorgaf op de doorgelopen Keanu. Deze schoof de bal langs de keeper, een prachtige 0-1. De kenners lezen hier een nieuwe naam; Keanu en Samuel vielen bij ons in vanwege een aantal afzeggingen.
 
Dit zag er allemaal hoopvol uit maar in plaatst van de ruimtes goed te benutten, gingen de Blokkers steeds meer op een kluitje spelen. Veel in de drukte lopen, slap en onnauwkeurig passen, het goede begin veranderde in het zogenaamde hots, knots, begonia voetbal.
 
Forward deed het beter en zo kregen ze meerdere kansen, maar deze konden nog door Stan (lijn), Rick (katachtige redding) en Julian onschadelijk worden gemaakt. Op het moment dat het leek alsof we deze aanvalsgolf ongeschonden zouden doorkomen sloeg het noodlot toe. Slecht uitverdedigen voor eigen doel langs bood de tegenstander een uitgelezen mogelijkheid om gelijk te maken. Met een ongelukkig kluts verdween de bal achter Rick. Deze waarschuwing werd niet echt ter harte genomen want toen Casper en Stan op elkaar rekende om de bal weg te schieten deden beiden niks en kon de aanvaller van Forward vrij inschieten. Dit signaal werd wel opgepakt want na een goede actie van Silvan verdween de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Vlak voor rust werd het helaas erger voor de Blokkers, een slechte bal door het midden bood Forward een niet te missen kans en zo werd de 3-1 ruststand bereikt.
 
De verfrissende limonade in de rust had helaas geen positief effect op de Blokkers. Het stevige spel van de tegenstander begon zijn tol te eisen en ook Keanu en Samuel betaalde de tol voor de wedstrijd die ze hiervoor al hadden gespeeld. Een aantal speelde op halve kracht en ook gingen bij een paar de kopjes wat hangen. Forward had hier geen boodschap aan en profiteren optimaal van de geboden ruimte. Rick probeerde wat hij kon maar tegen de overmacht was hij ook niet opgewassen. Zo liep de teller nog fors op tot 9-1. De Blokkers kwamen alleen nog tot een schot op de lat van Robin maar dat was het wel.
 
Op zich een verdiende nederlaag maar de hoogte was niet echt nodig. Maandag nog maar evalueren wat er allemaal misging en met name waarom. In de vele oefenwedstrijden werd namelijk wel heel aardig gevoetbald dus dat moet volgende week ook kunnen. Dan op bezoek bij het andere Oranje, uit naar Volendam!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!